IŽIVLJAVANJE NAD BOLESNOM STARICOM: Malešićeva majka (87) morala u Beograd na sud

Autor:

Hronika

11.04.2022

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se iživljavanje nad Slobodanom Malešićem i porodicom pomoćnika direktora policije i načelnika novosadske policije. Podsetimo, on je uhapšen zbog navodne trgovine uticajem, bez ikakvih dokaza, a čak mu je na osnovu tanke prijave određen pritvor do 30 dana.

IŽIVLJAVANJE NAD BOLESNOM STARICOM: Malešićeva majka (87) morala u Beograd na sud

Foto: ST/N. PANČIĆ/MUP

Posle hapšenja usred noći, s uniformisanom policijom i čak šest službenih kola, kada je tretiran kao najgori kriminalac, sada se na udaru našla i njegova majka, bolesna starica od 87 godina, koja je juče bila primorana da dođe iz sela kod Prijepolja u Specijalni sud u Beogradu da bi bila saslušana. Reporteri Srpskog telegrafa su se svojim očima uverili da se radi o ženi koja se jedva kreće, da joj i najmanji pokret predstavlja problem, a ne put dug 600 kilometara u oba pravca. Nju je sve vreme dok je ulazila i izlazila iz suda pridržavao drugi sin jer starica hoda sa štapom.

- Ovo je zaista neviđeno maltretiranje nedužne žene. Ona se jedva kreće i po dvorištu, a sud je maltretira, zašta nije imao nijedan razlog. Slobina majka teško podnosi čak i kraća putovanja, jedva čuje, ima problema s bešikom... Apsurdno je da starica poput nje može da zna bilo šta o predmetu u kom je njen sin osumnjičen - ogorčen je prijatelj ove porodice.

Malešićeva majka, brat i supruga juče nisu želeli da pričaju za medije, a njihov prijatelj kaže da ih razume, veoma teško podnose celu situaciju posle montiranih optužbi i hapšenja.

Hteo na poligraf, a strpan u pritvor

Podsetimo, Malešiću je pritvor do 30 dana određen po tri tačke: opasnost od bekstva, od uticaja na svedoke i od mogućeg ponavljanja krivičnog dela.

Republika

Foto: MUP Srbije

 

 

Njegov advokat Veljko Delibašić kaže da je odluka neosnovana.

- Ti razlozi ne idu na čast srpskom pravosuđu. Osnovi za pritvor su besmisleni jer se sam javlja na razgovor, nema razloga da beži, a ni gde, porodičan je čovek. Više puta je nudio da ide na poligraf, ali je tužilaštvo odbilo jer ne žele da se dođe do istine - rekao je Delibašić kada je saznao za odluku.

- Slobina žena se plaši kako će sve ovo da se odrazi na njihove sinove od 16 i 20 godina. Oni znaju da im je otac častan čovek, pravi profesionalac, a završio je u zatvoru, ne veruju da se sve ovo dešava. Šokirani su i razočarani i u policiju i pravosuđe - kaže.

U Malešićevom rodnom mestu za njega imaju samo reči hvale, kažu da ga znaju od malih nogu i mogu da garantuju za njegovo poštenje. Ipak, organizatori cele nameštaljke su pokušali da diskredituju i njegovu porodicu.

Mafija slavila hapšenje Malešića

 

Mafija u Novom Sadu je burno proslavila hapšenje načelnika policije u ovom gradu, koji je u svom mandatu svim silama udario na organizovani kriminal, saznaje Srpski telegraf. Naime, mafijaši su u noći kada su Slobodanu Malešiću stavljene lisice na ruke zakupili jedan poznati novosadski restoran i lumpovali do zore.

- Proslava je bila samo za najkrupniju kriminalnu ekipu, kojoj je pao kamen sa srca posle sklanjanja načelnika zbog beskompromisnosti u borbi protiv mafije nazvanog srpski Eliot Nes. Viski se točio u potocima, šmrkao se kokain. Kriminalci su spustili žaluzine na prozorima, zatvorili vrata i zabranili ulaz drugim gostima - prepričava detalje naš izvor iz Novog Sada.

Da su i te kako imali razloga za slavlje, govori i podatak da je Malešić prvi koji je smogao hrabrosti da udari na dotad nedodirljive. Tako je pao pucač Velje Nevolje i "kavačkog klana" Darko Elez, kao i Slobodan Milutinović Snajper. Njih dvojica su godinama terorisala čitav grad, uz zdušnu pomoć bivšeg načelnika policije Milorada Šušnjića, desne ruke Dijane Hrkalović. Zahvaljujući Malešiću, Šušnjiću se sudi zajedno s Dijanom zbog trgovine uticajem jer je po njenom nalogu štitio Eleza.

- Odmah posle hapšenja pripadnici MUP su došli i stavili policijsku traku na žicu ispred malinjaka, kao da se radi o kriminalcima. Prave predstavu, žele Slobu da predstave kao mafijaša, mada svi znaju da je celu karijeru posvetio borbi protiv mafije - ogorčen je naš sagovornik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading