GENERAL OTKRIO KO ŠMRČE KOKAIN U MUP! Saznajemo zbog čega je Slobodan Malešić završio u zatvoru!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik novosadske policije imao i dokaze ko je u Službi unutrašnje kontrole radio za Dijanu Hrkalović i "kavački klan"

GENERAL OTKRIO KO ŠMRČE KOKAIN U MUP! Saznajemo zbog čega je Slobodan Malešić završio u zatvoru!

Foto: printscreen/youtube.com

Hajka na generala Slobodana Malešića, načelnika novosadske policije i pomoćnika direktora policije, počela je kada se u telefonskom razgovoru požalio na jednog funkcionera MUP.

Kako Srpski telegraf saznaje, on je, komentarišući ponašanje tog visokog službenika koji je orgijao po Novom Sadu, rekao da je to sve posledica svakodnevnog šmrkanja kokaina i da je nedopustivo da to radi čovek koji bi trebalo da služi za primer ostalim policijskim službenicima i građanima.

- Naravno, ove njegove reči su brzo došle do pomenutog funkcionera koji je pobesneo. Tada je skovan plan da se diskredituje Malešić kao jedan do ozbiljnijih kandidata za direktora policije - otkriva naš izvor.

UMEŠANI U TROVANJE VUKOTIĆA

General je morao da bude sklonjen iza rešetaka i iz drugog, ne manje bitnog razloga, da ne bi obelodanio dokaze protiv policajaca iz Službe unutrašnje kontrole koji su radili za "kavački klan" i godinama bili njihove krtice u borbi protiv "škaljaraca". Kao jedan od retkih koji se u MUP borio protiv mafije, postao je isuviše ozbiljna pretnja prljavim kolegama jer su se od saradnje s mafijom obogatili.

Republika

Foto: Starsport/Tanjug/J.PAP/MUP

Veljko Belivuk

- Malešić je dokumentovao njihovo učešće u najmanje jednoj otmici, kao i u organizaciji trovanja vođe "škaljarskog klana" Jovice Vukotića u Centralnom zatvoru. Organizator ovih prljavih radnji često se s kolegom iz iste ekipe zajedno opija, pa i konzumira kokain. U takvom stanju su oštetili mnoga službena vozila i napravili gomilu saobraćajnih prekršaja, ali su sve zataškali. Takođe, postoji ozbiljna sumnja da je pomenuti dvojac iz vrha policije opljačkao fond Gvantanamo. Kada ih je otkrio, general je morao da bude sklonjen na brutalan način - otkriva naš izvor.

Poslat u pritvor kod Velje Nevolje!

Specijalni sud je juče na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal Malešiću i ostalim uhapšenima odredio pritvor do 30 dana i tako mu ugrozio život.

Naime, on će biti u pritvoru Specijalnog suda, gde se već nalaze Velja Nevolja i članovi njegovog klana, čijem je rasturanju i hapšenju Malešić uveliko doprineo, a sada će deliti prostorije s njim, a možda s njima biti i u šetnji!

Podsetimo, krajem marta je baš tokom šetnje Stefan Radulac, član Jotkine grupe, napao pritvorenika Miloša Đ. i zario mu zašiljenu četkicu za zube u vrat, a stražari su jedva sprečili kobni ishod.

Paklena šema je bila detaljno razrađena. Funkcioneri MUP koji su se osetili ugroženim naložili su načelniku u Kraljevu Branislavu Eremiću da pokrene istragu o navodnim Malešićevim vezama i malverzacijama sa Dženanom Kujovićem, vlasnikom preduzeća "Matador šped" iz Prijepolja. Međutim, kada je viši javni tužilac u Kraljevu ocenio da nema dokaza za pokretanje istrage, Služba unutrašnje kontrole, tačnije njen načelnik Dejan Kovačević (na funkciju došao iz preduzeća "Srbijavode", bio blizak s ministrom Nebojšom Stefanovićem, prim. aut.), prosledila je navodne dokaze Tužilaštvu za organizovani kriminal, na čijem je čelu specijalni tužilac Mladen Nenadić.

NA DIJANINOJ CRNOJ LISTI

Ostali detalji prljave igre su poznati: slučaj je prosleđen tužiocu Lidiji Ignjatić, koja je naložila hapšenje generala Malešića.

- Koliko je zahtev za pokretanje istrage neosnovan i besmislen, govori i to što se Malešić, između ostalog, bez ikakvih dokaza tereti da je preko Dijane Hrkalović s nadzora skinuo Dženana Kujovića (uhapšen zajedno s Malešićem). Dobro je poznato da je Malešić došao na Hrkalovićkinu crnu listu kada je, kao funkcioner u Žandarmeriji, odbio da ispuni njen nalog da izvrši racije na splavovima koji nisu bili pod kontrolom Velje Nevolje. Zatražio je pismeno naređenje, na šta je ona pobesnela i od tog trenutka počinje njegova golgota u službi - kaže sagovornik.

Republika

Foto: Instagram, ST/V. Lukić, N. Pančić, MUP

Dijana Hrkalović

Takođe, u prijavi se ne navodi kakvu je to protivpravnu korist Malešić izvukao od Kujovića, inače vlasnika prijepoljske firme "Matador šped". Organizatori cele igre su medijima na dan hapšenja proturili priču da je Kujović generalu dao pare da sredi splav na Savi, ali toga u prijavi nema jer je u međuvremenu izbačen.

- Nalogodavci cele nameštaljke su opasni ljudi, bliski mafiji. Oni su deo "duboke države" koja ruši i predsednika Vučića - zaključuje naš sagovornik.

Advokat Delibašić: Tražio poligraf, ali tužilaštvo neće istinu

Pritvor uhapšenima je određen po tri tačke, opasnost od bekstva, od uticaja na svedoke i zbog mogućeg ponavljanja krivičnog dela.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Veljko Delibašić

- Ti razlozi za određivanje pritvora nikako ne idu na čast srpskom pravosuđu. Osnovi za pritvor su besmisleni jer se sam javlja na razgovor, nema razloga da beži, a ni gde, porodičan je čovek. Više puta je nudio da ide na poligraf, ali je tužilaštvo odbilo jer ne žele da se dođe do istine. To su sve fabrikovane optužbe suda i MUP. Takođe, sama krivična prijava je besmislena i žao mi je što sud nije imao dovoljno stručnosti i hrabrosti da postupa po zakonu, već je podlegao vaninstitucionalnim pritiscima. Mi ćemo se svakako boriti za pravdu i siguran sam da ćemo se pre ili kasnije za to izboriti - istakao je advokat Delibašić za Srpski telegraf.

Tužiteljka predala svedočenje crnogorskim mafijašima

Proces protiv Malešića vodi tužilac Lidija Ignjatić, koju je bivši srpski obaveštajac Slavko Nikić optužio za saradnju sa crnogorskim mafijašima.

On je, gostujući u jednoj TV emisiji, rekao da je odbio da crnogorskom tužilaštvu svedoči o lažnom državnom udaru u Podgorici, ali se odazvao na poziv Ignjatićeve 16. januara 2017. Kaže da je odbio da potpiše papir na kojima su bili brojevi snimaka, audio i video, koji su snimali njegovo saslušanje, a tužiteljka mu je obećala da će za nedelju dana dobiti transkript, što nije učinila.

Nikić je napomenuo da će tužiteljka pre ili kasnije reći koliko je para uzela da bi crnogorskim mafijašima dala snimak, zbog koga mu, kako je rekao, i danas preti šiptarska mafija.

Takođe, treba napomenuti da ne stoje ni druge dve tačke jer su svedoci ekspresno saslušani, a treća tačka takođe nema nikakvo utemeljenje.

MUP: Ne shvatamo zašto ministar mora da se oglasi

MUP Srbije se juče konačno oglasio i odgovorio na pitanje zbog čega se ministar Aleksandar Vulin nije oglasio povodom hapšenja Malešića, mada se radi o praktično drugom čoveku policije.

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Aleksandar Vulin

U odgovoru stoji da su od početka mandata ministra do danas uhapšena 84 policijska službenika:

- U ta 84 slučaja ministar Vulin lično je javnost obavestio izjavom samo u jednom slučaju i to kada je uhapšen informator "kavačkog klana" Božidar Stolić. Ne shvatamo motive pitanja Srpskog telegrafa jer o poslednjem hapšenju policijskih službenika, koje je sprovedeno od MUP, a po naređenju Tužilaštva za organizovani kriminal, javnost je zvanično obaveštena od tužilaštva koje je i vodilo istragu.

SVETOZAR VUJAČIĆ, SAVETNIK MINISTRA POLICIJE: Srpski telegraf je na strani istine

Svetozar Vujačić, advokat i savetnik ministra policije Aleksandra Vulina, za Srpski telegraf kaže da Malešić nije gangster da se na taj način hapsi i da to šteti ugledu policije.

- On je jedan vrstan policajac koji je uvek upućivan tamo gde se gase požari, i u Kragujevcu, i u Beogradu, i u Novom Sadu. Imao je dosta izuzetnih rezultata u Novom Sadu u borbi protiv mafije, tako da je ovo sve oko njegovog hapšenja novo. Moje lično mišljenje je da će u tom slučaju biti "Tresla se gora, rodio se miš". Moguće je i da su u ovo umešani kadrovi Dijane Hrkalović jer ima još dosta onih koji su ostali na funkcijama i s njima ćemo još dugo imati problema. Čuo sam i da su za njega pričali da ima avione i kamione, a pouzdano znam da su na pretresu zatekli mali dvosoban stan. Nadam se da će se na kraju otkriti prava istina, tužilaštvo radi svoj posao. Video sam i da je vaš list u ovom slučaju na strani istine - kaže Vujačić.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Svetozar Vujačić

On dodaje da misli da će se ministar Vulin obratiti povodom ovog slučaja jer on nije od onih koji ćute.

- Drago mi je da je Malešić izabrao Veljka Delibašića za advokata, boljeg nije mogao jer je on vrhunski stručnjak u svom poslu, a ne eksponira se i ne zna mnogo ljudi za njega. Svi njegovi klijenti su uvek bili prezadovoljni. Toga se sećam po našem zajedničkom radu. Takođe, ima dosta mafijaških pravnika, a Delibašić to uopšte nije. Ja bih, kao čovek, voleo da Malešić nije kriv, pred njim je tek bila karijera. Gde god je bio uvek je bio izvanredan - naglasio je Vujačić.

Ovo samo potvrđuje tezu Srpskog telegrafa da ministar ne želi lično da se oglasi. Takođe, i dalje nismo dobili odgovor zbog čega je MUP u Kraljevu vodio istragu mimo tužilaštva, koje je ocenilo da nema dokaza protiv generala.

Zvali za svedoka majku od 87 godina!

Tužilaštvo za organizovani kriminal nastavilo je da se iživljava ne samo nad uhapšenim generalom policije Slobodanom Malešićem već i nad njegovom majkom!

Naime, nju je tužilaštvo pozvalo da svedoči, mada se radi o starici koja ima 87 godina.

Ovaj nezapamćeni primer iživljavanja samo je nastavak torture kroz koju prolaze general i njegova porodica. Podsetimo, on je uhapšen kao poslednji kriminalac jer su po njega poslati uniformisani policajci u čak tri službena automobila, usred noći, verovatno s namerom da ga diskredituju među ljudima u kraju u kome živi.

Svojevrstan skandal jeste to što je na spisku i Dijana Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem i preko koje je, navodno, Malešić naredio da se skine nadzor Kujoviću.

A koliko su bili "dobri", govori i podatak da su baš nju pozvali da svedoči protiv generala.

Na spisak svedoka stavljeni su maltene svi koji su Malešića poznavali da bi otegli postupak i osigurali njegov ostanak u pritvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading