KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD POGINULOG RUDARA! Studirao pedagogiju, život završio u rudniku!

Autor:

Hronika

06.04.2022

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petar Petrović (31), najmlađi rudar koji je stradao prošlog petka u stravičnoj nesreći u rudniku "Soko" studirao je Pedagoški fakultet u Somobru, a ova visokoškolska ustanova, na Dan studenata, 4. aprila, oprostila se od poginulog mladića.

KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD POGINULOG RUDARA! Studirao pedagogiju, život završio u rudniku!

Foto: Facebook/Pedagoški fakultet u Somboru

Petar Petrović

Podsetimo, nesreća u rudniku dogodila se u 4.10 časova kada se obrušio ugalj, pa iscureo metan. Osim Petrovića poginuli su i Bojan Stajić, Nenad Trivunac (37), Darko Zlatković (43), Radovan Grujić (47), Branislav Zlatanović (55), Branko Čokorilo (56) i Bratislav Živkovic (59).

- Sa tugom i žalošću vas obaveštavamo da je jedan od tragično nastradalih rudara u rudniku "Soko" naš nekadašnji kolega Petar Petrović - napisano je na Fejsbuk profilu Pedagoškog fakulteta.

 

 

Ispod objave ređali su se potresni komentari Petrovih drugova sa fakulteta.

- Sve vreme sam se nadao da nije on u pitanju, ali su se slutnje obistinile. Slava ti, kolega. Tuga da srce prepukne, kakav mladić - samo su neki od komentara. Petrović je, da podsetimo, bio rodom iz Dugog Polja kod Sokobanje. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

- Čim su se čule sirene, znao sam šta se dogodilo. Nadao sam se da među nastradalima nije moj brat, koji je bio u trećoj smeni - rekao je Miroslav, brat nastradalog Petra.

Najcrnju vest Miroslavu je potvrdio brat Stojan, koji takođe radi u rudniku.

- Stojan je došao da smeni brata Petra i saznao da je poginuo - naveo je Miroslav.

Stradali rudari sahranjeni su u nedelju, piše Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading