Spremao GALA VESELJE, ali mu sudbina namenila SANDUK! Unuci neutešni zbog pogibije deda Bate rudara!

Autor:

Hronika

04.04.2022

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bratisav Živković (59), Bata kako su ga zvali, koji je preminuo od trovanja metanom u rudniku "Soko" sa još sedam mlađih kolega, sahranjen je juče na seoskom groblju u rodnom Jasenju.

Spremao GALA VESELJE, ali mu sudbina namenila SANDUK! Unuci neutešni zbog pogibije deda Bate rudara!

Foto: Adelarda Popović

Troje unučića teško je prihvatilo da se deda preselio na neko bolje mesto na nebu, jer su bili veoma vezani za njega.

- Dve unuke i mali unuk od četiri godine su strašno voleli dedu i on je baš bio vezan za njih. Pažljivi su im rekli da se desila tragedija i da je deda nastradao, pa da će ih čuvati sa neba - objašnjava rodjak stradalog rudara za Republiku.

Foto: Adelarda Popović

Bratislav Živković

Živkovićeva porodica, supruga Sladjana, sin Nikola, ćerke Tamara i Sandra i brat Tomislav sa porodicom, takodje teško prihvataju Batin strašni kraj, a do sahrane nisu mogli da poveruju da su svi njegovi snovi pali u vodu.

Rođak kaže da se familija sa komšijama organizovala da skuva kafu i posluži sve one koji su od tragične vesti pa sve do sahrane dolazili u Batinu kuću na saučešće. Supruga Sladjana neprestano je ponavljala da  je njen životni saputnik planirao da uskoto napravi veliku proslavu zbog odlaska u penziju i da je  pričao o tome. 

- Moj Bato, mi te u kovčegu spuštamo u hladnu zemlju, a hteo si da se veselimo i proslavimo tvoje penzionisanje koje, evo, nisi dočekao. Deca i unuci ti plaču, kako ćemo bez tebe - jadikuje Sladjana za suprugom. 

Foto: Adelarda Popović

Juče pred porodičnom kućom Živkovića

Komšinje o Bati govore najlepšim rečima navodeći da su njegovim stradanjem porodica, rudnik i selo izgubi  mnogo. 

- Taj dan pred pogibiju srela sam ga kod kapije i pitala ga gde žuri, a on mi je rekao da žuri da što više deteline posadi i da završi kućne obaveze pre nego krene u treću smenu- plačući kaže prva komšinica i nastavlja: Svi ga žalimo, jer je bio dobar čovek, kolega i prijatelj. Pravi domaćin i veoma vitalan fizički. Nikada ga nećemo zaboraviti.-

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading