SKANDAL U NEMAČKOJ ŠKOLI U BEOGRADU: Optužuju profesora da učenicama zuri u grudi i zadnjice

Autor:

Hronika

21.03.2022

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet povodom članka objavljenog u nedeljniku Vreme dana 10.03.2022. godine i uputilo zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja prosvetnoj inspekciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog nadzora, kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo Polno uznemiravanje iz čl. 182a Krivičnog zakonika.

SKANDAL U NEMAČKOJ ŠKOLI U BEOGRADU: Optužuju profesora da učenicama zuri u grudi i zadnjice

Foto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ

Policija

Takođe, tužilaštvu je podneta krivična prijava od strane dvoje učenika predmetne škole, preko punomoćnika, zbog postojanja osnova sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo.

Prema navodima nedeljnika "Vreme" Nemačka škola u Beogradu nedeljama je poprište teških optužbi učenica i jedne nastavnice protiv nastavnika koji je maloletnice upadljivo odmeravao pogledom, unosio im se u lice i dobacivao seksističke komentare.

Izvori "Vremena" kažu da rukovodstvo škole stvar "zataškava". Među decom, roditeljima i nastavnicima vlada strah.

Prema optužbama više učenica 11. razreda profesor D. im tako upadljivo zuri u grudi i zadnjice, učestalo i uporno, da to ceo razred primećuje, a one se osećaju posramljeno i poniženo.

Ponekad, kad sa njima priča ili pregleda radove, unosi im se u lice na "santimetar od nosa", kaže jedan roditelj. Čule su se i optužbe o seksističkim komentarima na odevanje. Izvori kažu da se to dešava i još mlađim devojčicama u drugim razredima.

Izvori "Vremena" direktora Ralfa Nevea opisuju kao dobronamernog, ali i kao čoveka koji se nije snašao u ovom slučaju i više brinuo o ugledu škole nego o traumi dece. Svi sa kojima smo pričali inače za Nemačku školu Beograd imaju samo reči hvale i tvrde da se ranije nikada ništa slično nije desilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading