AMERIČKI AVIONI NA 400 KILOMETARA OD BEOGRADA: Ignorisana naredba predsednika - SLEDI TOTALNA POLITIČKA BURA?!

Autor:

Hronika

17.03.2022

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski borbeni avioni MiG i danas će zajedno s američkim avionima F-16, uvežbavanje presretanja, temeljne manevre u vazduhu i formacijsko letenje, uprkos naredbi o zabrani preleta koju je ranije izdao vrhovni komandant Oružanih snaga i predsednik države Zoran Milanović.

AMERIČKI AVIONI NA 400 KILOMETARA OD BEOGRADA: Ignorisana naredba predsednika - SLEDI TOTALNA POLITIČKA BURA?!

Foto: youtube.com/JEFF BOLTON

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane hrvatski i američki borbeni avioni će preletati područje istočne i centralne Hrvatske.

U saopštenju se navodi da će nastavak uvežbavanja vazdušnih aktivnosti pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog vaduhoplovstva i američkih aviona F-16 iz vazdušne baze Aviano u Italiji pratiti i nadzirati jedinica Vazdušnog motrenja i navođenja HRZ-a.

Cilj zajedničke obuke je, navodi se, uvežbavanje sposobnosti i prikazivanje interoperabilnosti saveznica za aktivni nadzor, odbranu i zaštitu vazdušnog prostora, kao i zadataka odvraćanja.

Iz MORH-a obaveštavaju građane da se tokom navedenih aktivnosti očekuje uobičajena pojačana buka i mole građane za razumevanje i strpljenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ive

17.03.2022 12:07

Haha.... Ovog Milanovic niko ne sljivi ni dva posto.... Eee jes ti neki vrhovni

Odgovori 25 1
Starosedelac

17.03.2022 12:08

Dolina bez zakona !

Odgovori 26 3
Pera

18.03.2022 10:29

Bože, kako bi bilo lepo optužiti Vučića, medjutim velikani "za dom spremni", nisu bili ni blizu spremnosti za dom !!!!!!!!

Marinko

18.03.2022 11:19

Hoćete li već jednom naučiti da su preCednici država vrhovni komandanti samo u ratnom stanju?