DA LI JE MOGUĆE DA JE BAŠ OVO IZJAVIO?! Opšti pičvajz u hrvatskom vrhu, MILANOVIĆ U GLAVNOJ ULOZI!

Autor:

Svet

16.03.2022

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preleti borbenih aviona nad više gradova u Hrvatskoj povod su za novi sukob u hrvatskom državnom vrhu i dok vrhovni komandant Oružanih snaga i predsednik Zoran Milanović za ponašanje premijera i nadležnog ministra kaže da je seljačko, iz Ministarstva odbrane su poručili da će preletanja biti i danas.

DA LI JE MOGUĆE DA JE BAŠ OVO IZJAVIO?! Opšti pičvajz u hrvatskom vrhu, MILANOVIĆ U GLAVNOJ ULOZI!

Foto: Tanjug/HINA/ EDVARD SUSAK

Milanović kaže da je do incidenta sa preletima hrvatskih i francuskih borbenih aviona juče došlo nakon što je premijer boravio na nosaču aviona "Šarl de Gol", gde je, kako kaže, te aktivnosti lično dogovorio sa nekim admiralom, petim u redu komandovanja u Francuskoj, pred načelnikom Glavnog štaba Robertom Hranjom i "pred svojim kućnim ljubimcem" ministrom Mariom Banožićem.

Naravno, istakao je, da je to onda načelnik Glavnog štaba Hranj, koji je vojnik, odobrio.

- Onda su avioni preleteli u vreme kad je premijer imao pres konferenciju. Takve stvari neću dopuštati, a o motivima za takvo seljačko ponašanje, zaključite sami - naveo je Milanović.

On je poručio da su saveznici dobrodošli, ali, kako je rekao, ne iznad centra Zagreba.

- Da sam ja bio na tom nosaču aviona, to se ne bi dogodilo. Premijeru to ne bi palo napamet da napravi. On je otišao tamo s namerom da to organizuje - rekao je šef hrvatske države.

- Kad kažem da treba nabaviti protivvazdušni sistem odbrane, onda odmahnuje rukom. A svaki vikend može da ide na nosač aviona i pravi stranačke fešte. Nek lete nad Remetincem - kazao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Republika

Foto: Ministarstvo odbrane Rusije

 

Upozorio je da takve prelete treba da rade tamo gde je opasnost najmanja, da se ne ugrožavaju životi, građevine, ali i živci građana.


Preleti hrvatskih i francuskih borbenh aviona, a za danas su najavljeni i američki F16 dolaze nakon nedavnog pada bespilotne letilice na Zagreb.

Komentarišući taj incident hrvatski predsednik je rekao da istragu o tom događaju gleda sa prezirom i čuđenjem.

Podsetio je da je šef NATO Jens Stoltenberg demantovao Plenkovića da je letilica nosila bombu i konstatovao da bi bilo ja super da je premijer ćutao i da je čekao rezultat istrage.

- Ovo je specifičan događaj, to je malo komplikovanije od PCR testa - kazao je Milanović i konstatovao da kako Plenković "njuška" po istrazi o letilici, isto tako "njuška" i po istragama Državnog tužilaštva.

Ponovio je da je bespilotna letilica sto odsto došla iz Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Voja

17.03.2022 16:20

Nema problema sada za Hrvate, Plenković će sada da kupi nosač aviona i rešiće problem od dronova. Prodaju ga Ameri jeftino