UZBUDLJIVO NA SUĐENJU ZA SLUČAJ "JOVANJICA": Poštovani, izvinjavamo se što za vas nemamo teglicu sa konopljom!

Autor:

Hronika

24.02.2022

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu danas se u nastavku sudjenja Predragu Koluviji i devetorici njegovih saradnika, o krivici izjasnio Sergej Mrđa, drugoptuženi u ovom slučaju, a koji je izručen Srbiji iz BIHp pre oko mesec dana i koji se od tada nalazi u pritvoru.

UZBUDLJIVO NA SUĐENJU ZA SLUČAJ "JOVANJICA": Poštovani, izvinjavamo se što za vas nemamo teglicu sa konopljom!

Foto: A. Popović

Mrđa je kao i svi optuženi negirao izvršenje krivičnog dela i onda izneo svoju odbranu koju je čitao sa papira, a što je zasmetalo tužiocu Saši Drecunu.

Optuženi koji je do skoro bio u bekstvu ispričao je da je bio domaćin Koluvijinog gazdinstva i da je za to primao platu od oko 100.000 dinara, ali da nije preuzimao biljke, tvrdeći da se na "Jovanjici" nije uzgajala i čuvala marihuana kao što piše u optužnici, te da nije drugim optuženim licima prenosio Koluvijina naredjenja kako navodi TOK.

Mrđa, koji je inače jedini u pritvoru u ovom slučaju, odbio je da odgovara na pitanja tužilaštva, a rekao je da je fotograf po zanimanju. Tužilac Drecun je tražio da sud traži od mađarskih pravosudnih organa da dobavi izveštaj o osuđivanosti Mrđe, a isti zahtev imao je i što se tiče prvokrivljenog Koluvije, s tim što je naveo da je on osuđivan u Nemačkoj, ali da je to izbrisano iz evidencije, a da je Mrđa odležao samo deo kazne u Mađarskoj.

Branioci okrivljenih su se izjasnili da se protive dokazivanju Koluvijine ranije osudjivanosti, dok je jedan od advokata u vezi osuđivanosti naveo da se tu radi grehu iz mladosti koji je sada smešan.

Koluvija besan otišao iz suda

Sud je odbio zahtev jednog od Koluvijinih branilaca da mu se ukine mera kućnog pritvora pod nadzorom. 

Po izlasku iz zgrade suda, Predrag Koluvija je nervozno koračao sa pratnjom i papirima u rukama mahao je tokom źučnog razgovora na ulici.

Jedan od advokata sudiji je doneo teglicu sa biljkom fedora 17, jednim od tipova industrijske konoplje koji se uzgajao u "Jovanjici", a objasnio je da je kupljena na trafici usred Beograda.

- Izvinite poštovani tužioče za vas nemamo teglicu, a vama uvaženi sudija prilažemo kao novi dokaz da se može kupiti i na trafici. Mi smo ovu kupili na trafici u ulici Vojislava Ilića - rekao je advokat podrugljivo.

Mrđa ilegalno ušao u BiH?

Tužilac Drecun zatražio je od suda da se preko aplikacije "granica" prikupe podaci sa kojim pasošem je Sergej Mrđa prelazio granične prelaze dok je bio u bekstvu.

- Na ovaj način stekli bi smo jasniju sliku o optuženom i kako je ušao u Severnu Makedoniju, u Nemačku i BiH - rekao je Drecun.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading