ŽRTVE UKLANJALI KISELINOM, A OVO JE BIO ZVICEROV ZADATAK: Evo šta se nalazi u optužnici protiv "kavačkog" klana!

Autor:

Hronika

31.01.2022

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo u optužnici protiv Slobodana Kašćelana, Radoja Zvicera i još 13 pripadnika "kavačkog klana" navodi da je kriminalna grupa formirana 2020. i da je jedan od organizatora i dalje nepoznat.

ŽRTVE UKLANJALI KISELINOM, A OVO JE BIO ZVICEROV ZADATAK: Evo šta se nalazi u optužnici protiv "kavačkog" klana!

Foto: Printskrin, Pixabay

U optužnici se navodi da se Kašćelan tereti da je “sebi odredio zadatak da planira izvršenje krivičnih dela, daje uputstva i naredbe članovima kriminalne organizacije, obezbeđuje materijalna sredstva za izvršenje krivičnih dela i učestvuje u njihovom izvršenju”.

- Prema optužnici, Kašćelan je određivao koga od pripadnika rivalskih kriminalnih klanova treba ubiti. Okrivljeni Zvicer je prikupljao podatke o kretanju osoba koje treba ubiti i obezbeđivao elektronska sredstva za nadzor i praćenje. Bio je zadužen i da određuje mesto izvršenja krivičnih dela kao i način na koji će krivična dela pripadnici izvršavati - piše, između ostalog u optužnici, kojom im se na teret stavlja brutalno ubistvo "škaljarca" Nikole Stanišića u avgustu 2020.

- Zvicer im je davao instrukcije i na koji način da uklone tragove i koja sredstva da koriste. Prema optužnici, Zvicer je članovima grupe savetovao da se prilikom uklanjanja tragova krvi preko zemlje pospe sona kiselina - prenosi crnogorski portal.

Podsetimo, Radoje Zvicer uspeo je da izbegne hapšenje i za njim su poternice raspisale i Crna Gora i Srbija. On je, navodno, blisko sarađivao sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su u februaru prošle godine uhapšeni u Srbiji i od tada su u pritvoru.

Mučili Stanišića, ostatke zakopali u NP "Lovćen"

Prema navodima optužnica pripadnici kriminalne grupe oteli su Stanišića i vezanog ga ubacili u automobil.

- Tokom vožnje su ga mučili kako bi im dao šifru svog kriptovanog telefona i odao planove suprotstavljene kriminalne grupe. Nakon svirepog ubistva, uklonili su tragove i Stanišićeve posmrtne ostatke odneli do kuće koja se nalazi u reonu Nacionalnog parka "Lovćen", gde su ih zakopali - piše u optužnici, čije delove je preneo portal Dan.

(Republika, Objektiv)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading