SUĐENJE MALBAŠI KRENULO IZ POČETKA: Trasolog izneo nova zapažanja, roditelji i supruga bivšeg reprezentativca ponovo odbili da svedoče

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje bivšem reprezentativcu SCG i fudbaleru Partizana Nikoli Malbaši, za pokušaj ubistva Igora Neškovića, krenulo je iz početka zbog promene sastava u sudskom veću.

SUĐENJE MALBAŠI KRENULO IZ POČETKA: Trasolog izneo nova zapažanja, roditelji i supruga bivšeg reprezentativca ponovo odbili da svedoče

Foto: Srpski telegraf

Igor Nešković

Njegovi roditelji i supruga opet su odbili da svedoče.

Na ročištu je svedočio trasolog Miroslav Busarčević koji je govorio o lokvi krvi nađenoj na patosnici iza vozačevog sedišta.

- Ta krv nije bila na DNK analizi, a moguće je da pripada Neškoviću i da je nastala od njegove leve ruke, koja je obilno krvarila, i to dok su ga vadili iz vozila - istakao je trasolog.

Malbašin advokat, Dejan Lazarević koji brani i Veljka Belivuka, uporno je odbijao Busarčevićevu mogućnost, tvrdeći da je nemoguće da je Nešković tu iskrvario, ali nije objasnio svoje sumnje o poreklu te krvi.

Trasolog je nakon toga potvrdio nalaze pokojnog sudskog veštaka Zorana Stankovića da se obračun dogodio između Malbaše i Neškovića.

Imao sam uvid u izjave i okrivljenog i oštećenog. Jasno je da se Nešković u toku sukoba nagnuo ka mestu iza suvozača, ali je tada dobio ubod u grudi. Svi njegovi tragovi krvi govore da se borio i otimao oko noža i da su povrede i odbrambene. Sem pomenute lokve iza vozača, sva krv je u prednjem delu vozila, a bilo bi je i pozadi da ga je napalo treće lice koje sedi nazad. Tragovi krvi bi u tom slučaju, po njihovoj priči, bili nužni, ipak sam u ovoj struci 35 godina. To je pouzdan pokazatelj da se ceo događaj odigrao samo između vozača i suvozača.

Republika

Foto: Srpski telegraf

 

Igor Nešković (sredina)

Belivukov advokat je nakon svedočenja Busarčevića vidno razočaran tražio od suda da se odradi kombinovano veštačenje nalaza pokojnog Stankovića sa još jednim stručnjakom iz njegove branše.

- Iako on radi 35 godina, ta njegova priča o lokvi nije logična. Veštačenjem treba da utvrdimo čija je i kako je nastala, kao i kako je Malbaša zadobio povredu na levoj šaci - istakao je branilac.

Nakon toga je ponovo zatražio da se bivšem reprezentativcu SCG ukine pritvor.

- Sudija, imajte u vidu da je on neosuđivan i da ne postoji bojazan da bi se opet sukobio sa oštećenim, jer su dobri prijatelji. Njegova supruga sastavlja kraj sa krajem, on treba da joj pomogne - molio je Lazarević.

Iako se tužilaštvo usprotivilo zahtevu za kombinovano veštačenje, sudija ga je odobrila, ali ukidanje pritvora nije.

- Razlozi da ostane u pritvoru su isti, a i trasolog je sada potvrdio nalaze Stankovića da je sukob po dokazima moguć samo između vozača i suvozača - naglasila je zamenica višeg javnog tužioca.

Sudija je kombinovano veštačenje naložila trasologu Busarčeviću i doktoru Slobodanu Saviću, a sledeće suđenje zakazala je za 15. mart.

Podsetimo, Nikola Malbaša (43), tereti se da je 8. jula 2020. godine u Ševinoj ulici u Zemunu izbo nožem Igora Neškovića (47), poznatijeg kao Ciga. 

Nešković je 8. jula u Zemunu nađen u svom automobilu sa više ubodnih rana po telu. On je hitno operisan, a lekari su, i pored povreda opasnih po život, uspeli da ga stabilizuju, a na početku suđenja tvrdio je da ga nije povredio Malbaša već treći čovek koji im je ušao u kola. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading