POTRESNA ISPOVEST, PROGOVORILA SESTRA UBIJENOG MLADIĆA: Ne možemo očima da gledamo krvnike! LAŽE TEJIĆ NITKOV, BOJAN NIJE BIO DILER!

Autor:

Hronika

11.01.2022

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo Bojana Mirkovića (34), 12. novembra 2020. godine u Belvilu, prema istrazi dogodilo se u obračunu najjačih mafijaških klanova u regionu, a njegova porodica ni godinu dana kasnije ne veruje u to.

POTRESNA ISPOVEST, PROGOVORILA SESTRA UBIJENOG MLADIĆA: Ne možemo očima da gledamo krvnike! LAŽE TEJIĆ NITKOV, BOJAN NIJE BIO DILER!

Foto: Privatna arhiva

Sestra sa ubijenim Bojanom Mirkovićem

Vapeći za istinom i tragajući za motivom koji je lepog Bokija odveo u smrt, na psolednjem ročištu svedočile su njegova majka Stana, sestra Jelena i devojka.

Dame koje je ubijeni Mirković najviše voleo u životu,  teško su podnele izlazak pred sudiju Višeg suda iako su ranije pred tužiocem dale detaljne iskaze.

Majka Stana se tresla od tuge, nemoći i nelagode što deli prostoriju sa optuženima za ubistvo sina, a posebno što je ubeđena da je njegov ubica Lazar Tejić(23) lagao braneći se da ga je Bojana ubio zato što ga je terao da za njega prodaje kokain.

Ubica još i preti, Bojanovi najbliži stezali zube da ne reaguju

Tokom suđenja, ubica Tejić je ustao i rekao sudiji da mu dobacuju iz publike i da vređaju njegovo dostojanstvo, pa je zapretio da će reagovati sledeći put ukoliko se tako nešto ponovi.
- Divim se našem ocu koji ide na suđenja i sedi u istoj prostoriji sa krvnicima. Zamislite da nitkov koji je pola bednog života proveo po domovima i u zatvoru priča o dostojanstvu, a ubio je momčinu- mog brata kojeg svi koji su ga znali hvale i opisuju kao mirnog i čestitog momka. Treba izdržati da ne odreaguješ na tako nešto - revoltirano priča Jelena. 

- Mnogo mi je bilo teško da dođem i da bilo šta kažem.  Ne možemo da vidimo oči krvnicima koji su ubili mog sina - rekla je sudiji neutešna Mirkovićeva majka Stana koja je bila izuzetno vezana za starijeg sina, kao i on za nju.

Bojanova godinu i po dana starija sestra takođe je ogorčena zbog odbrane ubice i ističe da imaju nepobitne dokaze da je sve slagao, kao i da prikriva nalogodavce Bojanovog ubistva i motiv koji njegovi najbliži ne mogu ni da naslute.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

 

- Bojan je 2012. i kratko 2013., kao student radio kao obezbeđenje u "Staroj pesmi" i to je Tejić verovatno čuo iz svedočenja druga mog brata, jednog policajca, pa je naveo da je Bojana upoznao u tom lokalu krajem 2019.  "Stara pesma"tada više nije ni postojala, tako da je očigledno sve slagao u vezi sa mojim bratom. Nitkov je rekao da ga je moj Bojan terao da prodaje kokain, a još kad smo sa Kosova 99. stigli u Beograd on je momke po Karaburmi šamarao za koje se mislilo da se drogiraju - priča Jelena Mirković za Srpski telegraf.

Sestra ubijenog Bojana kaže da su njena majka, Bojanova devojka i ona ispričale na sudu da je Bojan imao sređen život.

- Moj brat je radio kod mene u agenciji za knjigovodstvo i odlično nam je išao posao, a korona ga je sprečila da razvije agenciju za obezbeđenje koju je bio otvorio. Imao je nameru da oformi tim koji će da obezbeđuje banke i ozbiljne institucije. Nije ga zanimalo obezbeđenje klubova. Živeo je uredno, dva puta dnevno trenirao i stalno se družio sa devojkom i porodicom. Želeo je da se oženi i da dobije decu - kazala je Jelena.  

Sestra spremala Bojanu sahranu

Od reči Bojanove sestre ježi se svaka dlaka na telu kada priča kako je spremala sahranu brata.
- Ne dao bog ni krvniku. Birala sam grobno mesto, odelo i sanduk za brata jer su roditelji bili van sebe. Morala sam jer morao je da se sahrani. Ko će drugi? Bolje ja nego naš mladi brat. Izabrala sam grob blizu puta da nam bude pristupačnije, a ne kako su pisali da bude kod nekakvih kriminalaca , Stojanovića ili kako već. Bojan nije bio deo tog sveta. Posle osnovnih studija trgovine i bankarstva završio specijalističke studije forenzike na fakultetu bezbednosti. Pohađao je master studije na policijskoj akademiji, gde je stigao do završnog rada i gle ironije, biva ubijen- zaključuje neutešna sestra.  

Mirković za kojeg se spekuliše da je bio ekonomski mozak škaljarskog klana i da su ga likvidirali kavčani, ubijen je u garaži elitnog stambenog beogradskog kompleksa u kojem je stanovao, oko 16 sati, dok se vraćao iz marketa sa kesama u rukama.

Foto: Privatna arhiva

 

 

Istragom je brzo otkriveno da je odbegli ubica Tejić, kao i  da su mu saučesnici očuh Bojan Kovačević, Dušan Kokoruš, Ivan Nikčević i Filip Ivanović koji su mu pomogli da nabavi telefon i GPS uređaj za praćenje i obaveštavali ga o Mirkovićevom kretanju, te mu pomogli da pobegne nakon likvidacije.

- Na snimcima se vidi da je moj brat imao samo nekoliko sekundi da pobegne ubici, ali da nije bio spreman jer je bio u šoku. Nije mogao da pretpostavi da ga zlikovci prate i da hoće da ga ubiju, jer da jeste drugačije bi živeo i bio oprezan. Kad smo čuli da je neko ubijen u Belvilu ni u snu nismo pomislili da to može biti naš Boki. Mislili smo da spava u stanu. Lagali su da je kod sebe imao lažna dokumeneta i pištolj, pa čak i da je Pink panter i škaljarac. Pisali su da je bio nečiji švaler i drug Aleksandra Šarca, a nije ga ni poznavao. Sve su mu pripisali što se moglo pripisati. Nigde u pretresima stanova i automobila nije pronađen nijedan dokaz da je bilo šta nelegalno radio. Živimo da saznamo zašto je nekome smetao i ko je organizovao njegovo ubistvo sa kojim se nećemo pomiriti dok smo živi - zaključila je Jelena.



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Vesna

11.01.2022 12:46

Hvala Bogu,da je neko objavio pravu istinu,da ne trosimo ulazud vreme citajuci lazi,radi senzacije.

Pavle

11.01.2022 14:46

Nikcevic je organizatoror ubistva to je svima jasno. Nece oni gledati bela dana do kraja zivota

E moji vi

11.01.2022 17:38

Pravu pricu ne znaju ni oni, samo pokojni je znao, da je sve ovako kako kaze sestra on bi danas bio medju zivima, jer niko se ne ubija za dzabe!