POBEGAO ORGANIZATOR LIKVIDACIJE MLADIĆA IZ NOVIH BANOVACA: Porodica nasmrt pretučenog Duška Rajića (19) traži pravdu!

Autor: Republika

Hronika

30.12.2021

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinu dana suđenje tapka u mestu i ništa se ne dešava. Veštak se ne pojavljuje, a prvooptuženi je čak nestao i nijednom nije bio na sudu. Mog sina ne mogu da vratim, ali makar očekujem neku pravdu - kaže je Dane Rajić, otac Duška Rajića (19) iz Novih Banovaca, kojeg je na Božićno veče pre tri godine brutalno pretukla grupa mladića, posle čega je preminuo.

POBEGAO ORGANIZATOR LIKVIDACIJE MLADIĆA IZ NOVIH BANOVACA: Porodica nasmrt pretučenog Duška Rajića (19) traži pravdu!

Foto: ST/V.LUKIĆ

Tragedija se dogodila 7. januara 2019. u beogradskom naselju Batajnica. Prema Danetovim rečima, njegov sin i još dvojica drugova krenuli su u grad. Navodno je postojala svađa preko SMS poruka sa jednom grupom mladića, ali je za Božić trebalo da se pomire. Dušku je stigla poruka da se nađu sa tim mladićima u školskom dvorištu kako bi otišli na piće u znak mira. Međutim, kako su kročili na igralište škole, iskočilo je više momaka koji su ga brutalno prebili motkama i štanglama.

Foto: Facebook

Dane Rajić sa sinom Duškom

- Stalno se odlažu suđenja. Sve ovo je jako teško, ali moram da živim.  Idem malo u inostranstvo s vremena na vreme da skrenem misli. Duško mi je sin jedinac. Hteli smo i da doniramo njegove organe, jer je posle napada živeo još sedam dana, međutim, nije nam bilo dozvoljeno, a ja i dan-danas ne znam zašto. Tri godine čekam pravdu za svog sina, a prvooptuženog nigde nema... Šta se s njim dešava zaista ne znam, kolaju različite priče - ispričao je Dane Rajić za Alo.

Za brutalno prebijanje Duška Rajiće optuženo je osam mladića i svi se terete za krivično delo učestvovanje u grupi koja je počinila krivično delo, za koje je zaprećena kazna od tri meseca do pet godina. Prvooptuženi N. M. nije dostupan sudskim organima duže vreme.

Iz kome se nikad nije probudio

Kobnog dana Duškovi drugovi su uspeli da pobegnu, a nasilnici su njega sustigli kod jednog lokala. Brutalno je pretučen, ali je po dolasku Hitne pomoći bio svestan i čak dao svoje podatke. Posle toga se onesvestio i pao u komu, iz koje se nažalost nikada nije probudio.

- Godinu dana nije održan pretres na kome treba da se ispita veštak. Zakazivana su suđenja, ali prosto on se nije pojavljivao iz raznoraznih razloga. Postupak trpi godinu dana, tapkamo u mestu. Prvooptuženi se nijednom nije pojavio od početka suđenja pred Trećim osnovnim sudom. Jednostavno nije dostupan sudskim organima. Međutim, tu nema smetnje. U odnosu na njega je razdvojen postupak. Njemu je određen pritvor, naravno, i čeka se da bude lišen slobode - navodi punomoćnica porodice Rajić Natalija Bobot i dodaje da je njoj kao advokatu bitan kontinuitet u postupku.

- Nažalost, Treći osnovni sud u krivici zakazuje pretrese na po tri-četiri meseca, što je nedopustivo! Ne zato što sudija to namerno radi, nego lošom organizacijom ili prenatrpanošću sudija... To je zaista nekada u krivici bilo nezamislivo - zaključuje Bobot.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading