UBICI MALOG STEFANA (9) PONOVO PRODUŽEN PRITVOR! Pokosio dete na pešačkom, pobegao, ali i dalje tvrdi da nije kriv!

Autor:

Hronika

10.01.2022

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je pritvor Lazaru Galiću (38), koji se sumnjiči da je 18. jula prošle godine, na Karaburmi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je na pešačkom prelazu nastradao devetogodišnji Stefan B.

UBICI MALOG STEFANA (9) PONOVO PRODUŽEN PRITVOR! Pokosio dete na pešačkom, pobegao, ali i dalje tvrdi da nije kriv!

Foto: Privatna arhiva

Stefan Balić

Podsetimo, posle stravične nesreće u Ulici Marijane Gregoran, posle koje su građani danima protestvovali, Lazar Galić je pobegao sa mesta nesreće ali ga je policija ubrzo identifikovala i uhapsila.

- Krivično vanpretresno veće pre nekoliko dana, odlučilo je da Galiću produži pritvor u kom je od 23. jula - potvrdio je izvor Kurira .

Republika

Foto: Republika

Privođenje Lazara Galića

 

Galić se sumnjiči da je na pešačkom prelazu kolima naleteo na Mihaila Balića i dvojicu njegovih sinova starih pet i devet godina. Stefan je tada teško povređen, a nekoliko dana kasnije dečak je preminuo u bolnici.

Tokom iznošenja odbrane pred sudom, Galić je izjavio saučešće porodici ali je rekao i da smatra da nije kriv za tragediju, navodeći da je video čoveka na trotoaru, ali ne i decu i da je njegov utisak bio da on neće krenuti da prelazi ulicu.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom od suda je zatražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći, kao i meru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina. Suđenje bi trebalo da bude nastavljeno 20. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading