ISTRAŽITELJ UBEĐEN DA JE MATEJ MRTAV: Pogledajmo istini u oči, već bi ga našli da je živ, nije došao u Beograd da se krije

Autor:

Hronika

05.01.2022

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detektiv Uglješa Grgur smatra da je nestali mladić Matej Periš (27) iz Splita nastadao kad je upao u Savu i da je posredi nesrećan slučaj.

ISTRAŽITELJ UBEĐEN DA JE MATEJ MRTAV: Pogledajmo istini u oči, već bi ga našli da je živ, nije došao u Beograd da se krije

Foto: Republika.rs

Grgur navodi da će biti izuzetno teško da Mateja pronađu pošto je istraga ušla već u šesti dan.

- Videli smo da trči izgubljen, dezorijentisan, verovatno je pod dejstvom alkohola i ko zna kakvih opijata. Nije znao ni gde se nalazi, ni gde ide, a stručno gledano vodi se kao nestalo lice dok ga ne pronađu - rekao je Grgur u jutarnjem programu TV Prva, prenosi Kurir.

Detektiv smatra da nema elemenata krivičnog dela, a ne deluje ni da je posredi pokušaj samoubistva nego, kako navodi, čist nesrećan slučaj.

- Listing iz telefona ne može da pomogne policiji. Momak je prvi put u gradu, nije imao neprijatelje, jednostavno, to je nesrećan slučaj. Ne vidim ovde ništa sporno. Suština je da je najverovatnije upao u vodu, a u 90 odsto slučajeva pronađe se telo utopljenika - rekao je Grgur.

Taksista na koga je naleteo Periš takođe prema Grgurovim rečima ne može da doprineti istrazi.

- Treba pogledati istini u oči. Da je živ policija bi ga našla na toj lokaciji. Javio bi se. Nije došao u Beograd da bi bežao i krio se. Ovo se završilo tragično po njega - dodao je Grgur.

Matej Periš (27) iz Splita, podsetimo, nestao je u noći između 30. i 31. decembra nakon izlaska iz beogradskog kluba "Gotik" kad mu se izgubio svaki trag.

Policija danima pretražuje Savu i Dunav jer se na snimcima nadzornih kamera vidi da je nakon izlaska iz kluba u jednom momentu sišao niz stepenice na keju i to navodno sa namerom da obavi nuždu.

Pojavili su se i brojni snimci na kojima se Matej vidi kako u noći nestanka trči okolnim ulicama. Pojavio se i snimak na kome se nepoznata osoba vidi kako otprilike u to vreme pliva Savom, ali za sada nema potvrde da je u pitanju nestali Splićanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ljiljana Petrovic

05.01.2022 09:39

😥😥😥😥😥

Odgovori 10 2
Ja

05.01.2022 14:47

Prvi realan zakljucak ronioci ne traze njega dok on roni 5 dana u vodi od par stepeni nego njegivo telo a isto tako nije dosao da se skriva njegovi drugari jedino znaju u kakvom je on bio stanju a verujem da je bio u ko zna kakvim halucinacijama zato je verovatno i stadao samo mi nije jasno kad se to desilo pre ili posle trcanajna po gradu kad je prvi put bio nedostupan? Kad ga pronadju onda ce se videti sta je sve konzumirao mada mislim da se to krije jer se nadaju da ce ga naci zivog

Odgovori 13 15
Nada Boric

05.01.2022 19:40

Jako mi je zao porodice nestalog mladica.Vijerujem u policiju Republike Srbije da ce dati sve od sebe da rijese ovaj slucaj,Molicu se za njega da je ziv.

Odgovori 30 4