(FOTO) ČUDO NA SVETOG NIKOLU: Ovo je dečak koji je preživeo pad u bunar dubok 18 metara!

Autor:

Hronika

20.12.2017

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedanaestogodišnji Lazar Stefanović iz aleksinačkog naselja Potkovica u utorak oko 22 časa upao je u bunar dubok oko 18 metara i prošao bez težih povreda. Drama se odigrala u večeri slavlja Svetog Nikole!

RepublikaFoto: Republika
Čudom preživeo: Lazar Stefanović

Prvi pritekao

- Moja sestra Jelena je sa sestrićem Lazarom bila kod mene na slavi. Posle večere deca su izašla da se igraju u parkiću preko puta. Oko 22 sata komšinica Jelena Spasić je krenula kući i dok je izlazila iz dvorišta primetila je da dete upada u bunar - priča domaćin slave Nenad Vasić (55).

RepublikaFoto: Republika
Prvi priskočio: Miodrag V.

Prvi u pomoć pritekao je Nenadov brat Miodrag (49).

- Čuo sam komšinicu kako viče: "Čika Mićo, dete nestade u bunaru. Bez obuće, samo u čarapama!" Dotrčao sam i počeo da dozivam Lazara. Čuo sam samo krkljanje i uplašio se da se možda guši od gasova. Pritrčali su i ostali sa slave i počeo sam da se spuštam na konopcu ka dnu. Međutim, konopac je bio kratak i plašio sam se da se iz trošnog bunara ne odvali neki kamen i ubije dete, pa smo stali.

RepublikaFoto: Republika
Vatrogasci Kažić (levo) i Mitić

Srećom, brzo su stigli vatrogasci - dodaje Miodrag.

Našao sam ga u mraku i počeli smo da ga izvlačimo. Tada se odvalio kamen. Srećom, promašio je dečaka, ali je pogodio mene u glavu
Vatrogasac Kažić

Vatrogasnu ekipu predvodio je vođa smene Blagota Kažić.

RepublikaFoto: Republika
Domaćin slave ,Nenad V.

- Bunar je tesan i dubok, pa sam strahovao zbog mogućih gasova i rušenja kamenja iz zida. Hteo je da uđe mlađi kolega Darko Mitić, ali sam ja, ipak, preuzeo mornarske lestvice kao stariji koji je preživeo svoje i počeo da se spuštam. Sve vreme sam dozivao dečaka. Bio je hrabar, nije ni zaplakao. Žalio se na bolove u kičmi, rukama i nogama. Kad sam ga našao u mraku, pažljivo sam ga vezao i pozvao kolegu Mitića da ga povuče naviše. Pretrnuo sam kada se odvalio jedan kamen sa zida. Srećom, promašio je dečaka, ali je pogodio mene u glavu - priča vatrogasac Kažić.

Prebačen u Niš

Hitna pomoć je povređenog dečaka odmah prevezla u Niš na Dečju hiruršku i ortopedsku kliniku, gde su konstatovali iščašenje ramena, lakšu kontuziju mozga i modrice i ogrebotine po rukama i nogama, ali i da je van životne opasnosti. Za dan, dva on bi trebalo da bude pušten na kućno lečenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading