SPOMENIK TEŽAK 200 KILOGRAMA PAO NA ČOVEKA NA GROBLJU U SOMBORU! Preživeo! PRIJATELJ NADLJUDSKOM SNAGOM USPEO DA GA SPASE!

Autor:

Hronika

01.12.2021

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Događaj koji se desio na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru naveo je jednog od čitalaca lokalnog portala Soinfo, da javno zatraži od lokalnog komunalnog preduzeća da ukloni neke od spomenika koji su stari i po 150 godina.

SPOMENIK TEŽAK 200 KILOGRAMA PAO NA ČOVEKA NA GROBLJU U SOMBORU! Preživeo! PRIJATELJ NADLJUDSKOM SNAGOM USPEO DA GA SPASE!

Foto: Printskrin

- Zbog smrtnog slučaja u porodici u proteklih šest meseci bio sam u prilici da mnogo češće idem na groblje. U višku vremena često sam obraćao pažnju na spomenike (pogotovo one starije) nastale pre više decenija, pa i pre sto, dvesta godina. Zaista ih ima mnogo i uglavnom su u veoma lošem stanju, jer živih potomaka više nema, te se grobovi ne održavaju ili se to pak čini neadekvatno. Velika većina njih je nakrivljeno uzevši u obzir trusno i nekadašnje močvarno područje na kome je groblje i nastalo i to početkom, verovali ili ne 18. veka. Informišući se o tome, dobio sam i podatke da su najstariji spomenici (1710 - 1730) pre par decenija uklonjeni i preneti u Narodni muzej u Somboru. Ipak, velika većina ih je ostala, kao što sam naveo, neki od njih na VPG su stariji i od 150 godina - navodi čitalac portala.

On je naveo da se u subotu 27. novembra sa prijateljem obreo na Velikom pravoslavnom groblju, kada se desila nesreća.

- Ovoga puta ne sam, već sa dugogodišnjim komšijom i prijateljem. Prišli smo do groba mojih roditelja u starijem delu. Nedugo potom, čovek koji je samo stajao ispred groba, sa leđa je poklopljen ogromnim kamenim spomenikom sa zapuštenog grobnog mesta. Izgubio je svest, a krv je počela da se razliva po novoizrađenom spomeniku koji je prošao neoštećen, jer ga je telo komšije, nažalost, sprečilo da direktno padne na grobnu ploču.

- Ni sada mi nije jasno na koji način sam uspeo da oslobodim prijatelja ispod kamene ploče teške oko 200 kilograma, kako bih ga odvukao i stavio u sedeći položaj po strani, da se ne bi ugušio u sopstvenoj krvi. Napominjem da sve odigralo u svega nekoliko trenutaka. Ne smem ni da zamislim šta bi se desilo da se to našlo neko dete, starija osoba ili žena. Epilog ove priče su teške telesne povrede i nagnječenja, kao i fraktura sfenodalne kosti u prečniku od čak 13 centimetara. Čovek je preživeo, srećom - naveo je u svom obraćanju čitalac portala.

On je na kraju svog pisam pozvao lokalno JKP Prostor da napravi red na groblju, a sugrađanke i sugrađani da budu posebno obazrivi i pažljivi kako se ne bi ponovili slični, po život opasni slučajevi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading