EKSKLUZIVNO! DARKO ELEZ PRISTAO DA "ODRUKA" VELJU NEVOLJU! Dogovorio se, ali od Srbije traži da mu vrati državljanstvo!

Autor:

Hronika

11.11.2021

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Darko Elez u potpunosti je priznao krivicu u slučaju "Lutka" potpisavši sporazum sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine koji je Sud BiH potom uvažio i osudio ga pravosnažno na 15 godina zatvora.

Foto: Printskrin: Youtube, Starsport

Darko Elez rešio da progovori protiv Veljka Belivuka

 

U predmetu "Lutka" Darko Elez je označen kao organizator kriminalne grupe koja je izvršila četiri ubistva, prala novac i počinila više razbojništava. 

- Sporazumnim priznanjem Elez se odrekao prava na sudenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH, a u skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti pokretna i nepokretna imovina stečena izvršenjem krivičnih dela - rekli su iz tužilaštva. 

Istovremeno, stigla je i potvrda da je bosansko- hercegovački kriminalac pristao da sarađuje i sa srpskim tužilaštvom u istazi protiv organozovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, ali i za još neka druga krivična dela za koja se sumnjiči, saznaje Republika.

Foto: printskrin

Advokat Darka Eleza Senad Kreho 

 

Srbija traži Elezovo izručenje, ali advokat za sada nije želeo to da komentariše, rekavši :" Što se tiče izručenja za to ćemo još videti".

Iako Elezov advokat Senad Kreho naša saznanja nije želeo da potvrdi pozivajući se na tajnost postupka usled isključene javnosti sa suđenja Elezu, branilac višestruko osumnjičenog za ubistva Darka Eleza nije ni demantovao rečeno. 

Kreho je otkrio da je Elezu izuzetno stalo da ponovo stekne srpsko državljanstvo. 

- Mi u Srbiji vodimo upravni spor oko državljanstva koje je Mup srbije uzeo Elezu. On je stekao jugoslovensko državljanstvo, a stalo mu je da ima srpsko državljanstvo zbog principa i porodice koja živi u Srbiji - kazao je Kreho.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading