EKSKLUZIVNO! KRIMINALNA HOBOTNICA PLANIRALA NA DESETINE ATENTATA! Na spisku za likvidaciju Vučić, članovi njegove porodice, policajci...! LISTA ZA UBISTVA!

Autor:

Hronika

23.10.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kriminalna hobotnica, koju je činio nekadašnji vrh MUP Srbije, njihovi politički pokrovitelji iz naše zemlje i Crne Gore, imala je spisak za likvidaciju svih za koje su procenili da bi mogli da im se nađu na putu u sprovođenju njihovih paklenih namera.

Foto: Starsport, MUP

Dijani Hrkalović i njenoj kriminalnoj hobotnici je trn u oku bio predsednik Aleksandar Vučić

 

Visoki funkcioner MUP i bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović, uz podršku stranih centara moći, na nišan su prvenstveno uzeli Aleksandra Vučića i članove njegove porodice, što potvrđuju saznanja da je na predsednika pripreman atentat snajperom tokom otkrivanja Spomenika Stefanu Nemanji na Savskog trgu.

Međutim, prema saznanjima izvora Srpskog telegrafa bliskih bezbednosnim strukturama, na meti su se našla i trojica biznismena, dvojica funkcionera MUP, četiri policijska operativca, jedan žandarm, ali i oko 15 visokopozicioniranih bosova iz regiona i Evrope koji su se našli na suprotnoj strani. Da mreža nije razbijena, krv bi i bukvalno tekla potocima.

- Prvi na nišanu su bili pošteni policajci koji su odbili da im se priključe i svoj posao obavljali časno. Oni su insistirali na rasvetljavanju ubistava iza kojih su stajali puleni Dijana Hrkalović, kao što je bio slučaj s Belivukom i Miljkovićem, osumnjičenim za ubistvo Vlastimira Miloševića na šinama u Beogradu. Tu istragu je vodio inspektor Dejan Jović, a njegova sudbina je, nažalost, poznata: prvo je prisluškivan, potom lažno optužen za trgovinu uticajem, bačen u zatvor, da bi posle oslobađajuće presude pod sumnjivim okolnostima preminuo na Infektivnoj klinici u Beogradu. Kao što je poznato, Jovićev otac Vukosav je uveren da mu je sin ubijen jer je mafija strahovala da će nastaviti da isteruje pravdu - kaže naš izvor.

OTIMANJE BIZNISA


Na spisku smrti su bili i ostali operativci koji su kvarili planove političko-policijske hobotnice. Naime, uprkos masovnim smenama časnih profesionalaca i postavljanja poslušnika na najosetljivija mesta (Srpski telegraf je prvi objavio da se radi o čak 256 Hrkalovićkinih ljudi, mahom regrutovanih preko Nezavisnog sindikata policije), kriminalni vrh policije nije mogao baš sve da iskontroliše.

Ko je sve na spisku

- predsednik Vučić
- članovi njegove porodice
- tri biznismena
- dvojica funkcionera MUP
- četiri policijska operativca
- jedan žandarm
- oko 15 ljudi iz podzemlja

- Oni su potpuno poludeli kada im je propao plan da 2019. u ćeliji Centralnog zatvora ubiju Jovana Vukotića, jednog od vođa "škaljarskog klana". Pokušaj trovanja cijanidom je osujećen u poslednji čas pošto je posumnjala Vukotićeva supruga, a trovači su imali policijske značke. Optužnica je podignuta prošle godine, a epilog, zasad, nije ni na vidiku. Tim inspektorima glava je bila u torbi - otkriva sagovornik našeg lista.

Biznismene koji su odbijali saradnju (čitaj: nisu želeli da ih finansiraju), mafijaška ekipa je takođe stavila na crnu listu da bi ih eliminisala i preuzela njihove poslove, posebno u stanogradnji. Ovaj biznis je, naime, najpogodniji za pranje krvavih para stečenih prvenstveno od trgovine drogom.

- Ti biznismeni su preko svojih veza dobili informaciju šta im se sprema, pa su preduzeli velike mere obezbeđenja. Nigde nisu išli bez telohranitelja i blindiranih automobila, a operativni podaci govore da su nekoliko puta bili na meti i da ih je samo oprez spasao. Što bi se reklo, ko se čuva, i bog ga čuva - dodaje izvor Srpskog telegrafa.

Glišić: Planirana i fizička eliminacija

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić potvrdio je juče da je otuđeni centar moći, uz svoje medijsko krilo, imalo za cilj svrgavanje Vučića s vlasti, pa čak i fizičku eliminaciju predsednika i članova njegove porodice.

- Nemam sumnju da će istraga utvrditi ko je stavio predsednika Srbije na mere. Ta grupa je bila spremna da ide do kraja, a za razloge se moramo vratiti nekoliko godina. Mnogima spolja je smetao rast i napredak Srbije, kao i Vučić, kao politička figura u koju gleda čitava Evropa, ali i svet - rekao je Glišić.

Dodao je da su samostalnost predsednika i Srbije druge naterali da prave plan da zemlju vrate u pređašnje stanje. Apelovao je da istraga dođe što pre do kraja jer se iščekuje da se vidi ko je okupio ljude i napravio ozbiljnu organizaciju koja je imala za cilj da sprovede vrstu državnog udara u Srbiji i ukloni predsednika.

- Što se tiče bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, s njom sam imao nekoliko kontakata, kao član stranke, ali se ne plašim onoga šta će reći iz zatvora. Ona će morati da odgovara za zloupotrebu položaja i očekujem sudski epilog.


Grgur: Kriminalci hteli na vlast

Uglješa Grgur, privatni detektiv i stručnjak za bezbednost, za Srpski telegraf kaže da ne sumnja da je spisak smrti postojao.

- Bilo je tu mnogih, ali su na vrhu predsednik Vučić i ministar Aleksandar Vulin. Cela ta organizovana mreža, u čijem sastavu su paralelne strukture vlasti, MUP, grupa Veljka Belivuka, čak i strani faktori, nameravala je likvidaciju onih koji im smetaju da ostvare svoj cilj, a to je destabilizacija države. Plan je bio da kriminalci uzmu vlast u svoje ruke. Međutim, planovi su im propali i ta akcija je zaustavljena. Kada pogledate, već deset meseci nemate nijedno ubistvo, a do tada smo malo-malo čitali o likvidacijama - pojašnjava Grgur.

Produžen pritvor Nevoljinoj bandi


Viši sud u Beogradu produžio je juče pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i još 23 optuženih pripadnika njihove kriminalne grupe.

Oni se terete za da su izvršili pet krivičnih dela: teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica i silovanje.

Trojica optuženih nisu u pritvoru, a prekjuče je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor za dvoje optuženih pripadnika ove organizovane kriminalne grupe i odredio im kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Pritvor je ukinut Slađani Sekulić i Nikoli Stefanoviću, koji su bili uhapšeni kad i Belivuk, 4. februara, ali nisu optuženi za ubistva.


 


 

Komentari (4)

Loading
Milica

24.10.2021 00:10

Vratiti pod hitno smrtnu kaznu:(( za sve dzelate

Laki

24.10.2021 07:37

Malo su se zaigrali, srpski gen što ima svako od nas kaže "nećeš dalje" i tu igra prestaje. Nema sile na koju mali srbin neće udariti kada mu prekipi, zato i živimo na ovom prostoru na koji kidišu svi.

Kojo

24.10.2021 13:59

Ovako zlo se ne radja svaki dan, lično je djavo poslao na zemlju.

Preziveli

30.10.2021 17:08

Sta prica ova Glisic kad je on na autoputu dao zadatke konobarima ,krmku i tacni,sta da rade na demonstracijama