CRNE RUPE U DŽONIĆEVOJ GLAVI: Ubica porodice Đokić upleo se u sopstvene laži

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad su ga istražni organi uhvatili u nedoslednostima, Goran Džonić se branio izjavom: "Ne sećam se, o tome imam crnu rupu"

Republika

Foto: Facebook

Goran Džonić optužen za ubistvo Đokića

 

Iako svi dosad sakupljeni dokazi govore da je Goran Džonić (59) ubio svoje rođake - vlasnika menjačnice Gorana (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25), on za taj svirepi zločin ponovo krivi braću Milošević Kostadina i Aleksandra, koji su zbog njegovog iskaza u pritvoru od 22. oktobra. Sada na papir mogu da se stave čak tri njegova iskaza istražnim organima, kojima može da se pokaže sva besmisao njegove odbrane kojom pokušava da izbegne doživotnu robiju. Nedoslednosti u nekoliko iskaza on brani izjavom: "O tome imam crnu rupu, ne sećam se".


Džonić je uhapšen 21. oktobra u svojoj kući u Moravcu, nedaleko od doma Goranove majke Stojanke, a inspektori su sutradan u voćnjaku njegovog sina Stefana pronašli 43.000 zakopanih evra, a sumnja se da je još 50.000 sakrio na drugo mesto. Takođe, prilikom pretresa Džonićeve kuće pronađen je jedan pištolj, za koji se sumnja da je korišćen za ubistvo Đokića, sudeći prema mecima od devet milimetara koji su pronađeni u njihovim telima, a koji odgovaraju tom oružju.


Jedan od glavnih tragova koji je policiju odveo do rođaka Đokića jeste i svedočenje jednog meštanina Moravca koji im je ispričao da je nekoliko nedelja pre masakra, koji je ovo selo zavio u crno, Džoniću pravio prigušivač za pištolj, po porudžbini. S druge strane, kada su policajci iskopavali ukradeni novac iz bašte njegovog sina, Džonić je pred svedocima uhvatio cev usisivača u kojoj su bile druge sklupčane novčanice da bi kontaminirao otiske i DNK tragove, ali su forenzičari uspeli da na tim novčanicama nađu njegov DNK, kao i od ubijenog Gorana, kojem je taj novac pripadao.


JA SAM IH POBIO, PRVO GORANA

U svom prvom iskazu koji je Goran Džonić dao policiji, nezvanično se saznaje, ispričao je kako je na prevaru zaustavio rođakov automobil, kojim se u noći između 26. i 27. septembra vraćao kući u Aleksinac sa suprugom i ćerkom iz posete majci Stojanki, a onda ih sve troje ubio u ataru sela Moravac, zatim njihova tela spalio u jami i na kraju to isto uradio i s njihovim automobilom.
- Zaustavio sam na putu Gorana da me odveze do Dudinih Bara. Nosio sam sa sobom kantu s benzinom i rekao mu da mi je tamo kraj Morave skuter ostao bez goriva, pa zato idem noću peške. Kad smo stigli, izašao sam iz Đokićevog auta, prišao njegovim vratima da mu, navodno, zahvalim, pa sam izvukao pištolj i pucao mu pravo u čelo, dva puta. Snaja i mala Lidija su u panici vrištale, pokušale su da pobegnu, pa sam i njih pobio sa po dva metka. Tela sam onda bacio u jamu, polio onim benzinom koji sam poneo i spalio - izjavio je tada Džonić u policijskoj stanici i dodao da je nakon toga uzeo Goranovu torbu s novcem iz gepeka, a vozilo spalio u ataru sela Tešice.


JOJKE IH UBILI, JA SAM BIO TIPER

Kada je prvoosumnjičeni za ubistvo porodice Đokić prvi put odveden u tužilaštvo na saslušanje, on se branio ćutanjem. Međutim, samo dva dana kasnije rešio je da progovori, ali s potpuno drugačijom pričom od one koju je opisao u policiji, tokom koje je nagovestio da su navodno i njegovi sinovi Milan i Stefan umešani, ali to nije detaljisao, pa su i oni zadržani u pritvoru.
- Ja sam Đokiće samo tipovao iz straha od braće Milošević Kostadina i Aleksandra, zvanih braća Jojke, a jedan od njih ih je sve troje ubio, dok su drugi brat s još jednim muškarcem, kojeg ne znam, bili saučesnici. Te noći su me naterali da ih presretnem, a onda da s jednim od braće sednem u njihov auto pozadi, dok nas je crveni automobil sa saučesnicima pratio. Kada smo stigli do njiva, naredili su mi da se premestim u crveni, a dok sam išao ka tim kolima, čuo sam pucnje kojima su Đokići usmrćeni - ispričao je Džonić u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.
Prema njegovim rečima, nakon trostrukog ubistva braća Jojke su spalila tela Đokića i njihov pasat, a onda delila ukradeni novac i njega terala da po čitavoj šumi ostavlja svoje DNK tragove, da bi mu na kraju vratili njegov pištolj, kojim su ubili porodicu. Đokićev revolver navodno je video u vreći s novcem.


JOJKE MI PODMETNULI NOVAC
Kada je Džonić video da mu druga verzija odbrane s braćom Milošević ne pije vodu, rešio je da ubedi tužilaštvo da nije imao razloga da naudi rođacima.
- Đokić mi je pozajmio 10.000 evra, a ja sam digao kredit da bih mu to vratio jer mi je rok bio do oktobra ove godine. Pištolj kojim su njih troje ubijeni nije moj jer sam dva dana posle ubistva u poštanskom sandučetu mog sina Stefana pronašao metke kalibra kratke devetke. U mom pištolju, koji sam poneo od kuće, meci su bili u šaržeru, a ne u cevi, ali ne znam koliko ih je bilo. Što se tiče Goranovog novca, braća su ga u koverti Vestern juniona zakopali u voćnjaku mog sina, ali ne duboko - rekao je Goran Džonić tužiocu, a na pitanje kako je znao koliko duboko je novac zakopan, rekao je da je to video na fotografijama u policiji.
Takođe, on je naveo i da od braće Milošević nije dobio novac, kao i da mu ga nisu ni obećali uprkos tome što je 43.000 evra pronađeno na imanju Džonića i u njima priznanica na ime glavnoosumnjičenog.

ČINJENICE: ČEGA SE SVE "NE SEĆA"

- "ne zna" koji pištolj je, navodno, imao u ruci Jojke
- prvo okrivio oba brata Jojke, pa potom jednog nije prepoznao u policiji
- "ne zna" da li je on na snimku na žutom skuteru u blizini mesta zločina
- sin Stefan je "možda" poznavao Jojke
- ubice vozile "crveni azijski auto", pa "bordo" (reno majke Miloševića)
- Đokićev novac prvo bio "u vreći i dve kese", pa u "koverti Vestern juniona"
- "ne seća" da je sipao benzin na pumpi u Žitkovcu
- "ne zna" koliko je metaka bilo u šaržeru njegovog pištolja
- "ne zna" zašto je sakrio svoj pištolj u Aleksincu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading