TRI MISTERIJE POSLE UBISTVA TROJE ĐOKIĆA: Zločin kod Aleksinca krije odgovore na ključna pitanja!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je od hapšenja Gorana Džonića prošlo 10 dana, još nema odgovora na tri ključna pitanja! Ona se tiču oružja kojim je likvidirao troje rođaka u selu Moravac, tačne sume koju im je ukrao nakon svirepog zločina i umešanosti sinova Stefana i Milana Džonića u ovo monstruozno delo koje se odigralo u noći između 26. i 27. septembra, kada je Goran Đokić (57) sa suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25) usmrćen hicima iz pištolja, a onda s njima i spaljen u jami.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Goran Džonić i porodica Đokić

POTRAGA ZA POLOVINOM SUME

Kada je Džonić priveden 21. oktobra, inspektori su u voćnjaku njegovog sina Stefana sutradan pronašli 43.000 zakopanih evra. Međutim, postavlja se pitanje gde je još 50.000 evra, za koje policija sumnja da ih je ubica sakrio na drugo mesto, a koje je on kobne noći uzeo iz gepeka pasata koji je vozio Goran Đokić.

S druge strane, kada su policajci iskopavali taj novac, Džonić je pred svedocima uhvatio cev usisivača u kojoj su bile sklupčane novčanice da bi kontaminirao otiske i DNK tragove, ali su forenzičari uspeli da na tim novčanicama nađu njegov DNK, kao i od ubijenog Gorana, kojem je taj novac pripadao.

NESTANAK REVOLVERA

Druga misterija u ovom nezapamćenom zločinu je pitanje gde je nestao revolver s mecima od 7,65 milimetara, koji su ispucani u nesrećne Đokiće, pored onih od devet milimetara, čiji je pištolj pronađen u Džonićevoj kući tokom pretresa. Pretpostavlja se da je revolver pripadao Goranu Đokiću, koji ga je nosio zbog lične bezbednosti, kao vlasnik menjačnice, a njegov rođak je na saslušanju u tužilaštvu rekao da je to oružje video u vreći s novcem kada su ga braća Jojke, koje je označio kao saučesnike, pakovali i delili. Postavlja se pitanje da li je revolver oteo Đokiću i njime pucao u porodicu, kao i oružjem koje je nađeno kod njega, ili je zapravo imao saizvršioca koji je s njim ispalio metke u žrtve. Ronioci Žandarmerije pretražili su deo Južne Morave kod mosta, kojim je prošao tokom bekstva, ali nisu imali uspeha.

SINOVI U NEZNANJU

Džonićevi sinovi Stefan i Milan rekli su na saslušanju da su u noći tokom koje su Đokići usmrćeni bili u noćnim smenama, u vojsci i u vatrogasnoj službi, što je kasnije i utvrđeno, ali tužilaštvo ne može da objasni kako je moguće da oni nisu videli nikakve tragove kod oca, promene u ponašanju ili zašto se nisu zapitali odakle mu odjednom 8.000 evra, koje je vratio osobi kod koje se zadužio. Međutim, jedina osoba u porodici Džonić kojoj je Goran bio sumnjiv bila je njegova majka Mila, koja je nakon pronalaska spaljenih tela pitala snajku Suzanu da li se njen sin jutro nakon zločina osećao na paljevinu iako tada nije bilo nikakvih tragova koji vode do osumnjičenih.

Šta je sve rasvetljeno

- pronađen pištolj u Džonićevoj kući

- iskopan novac u voćnjaku

- DNK tragovi Gorana Džonića na novčanicama

- poznanik otkrio da je osumnjičenom napravio prigušivač

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading