PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI U OBRENOVCU ZBOG SMRTI DVE DEVOJČICE

Autor: Republika

Hronika

04.10.2021

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je objavio predsednik opštine Miroslav Čučković, na vanrednoj sednici veća GO Obrenovac, doneta je odluka da se na teritoriji Obrenovca proglasi dan žalosti danas 4.10.2021. godine, prenosi RTV Mag.

Republika

Foto: printskrin

Devojčice iz Obrenovca stradale od strujnog udara

Ova odluka je doneta zbog tragedije koja se juče desila, a u kojoj su život izgubile dve devojčice starosti od 5 i 7 godina.

Podsetimo, dvoje dece starosti 5 i 7 godina nastradalo je od strujnog udara u subotu u stanu u Obrenovcu u Karađorđevoj ulici.

Deca su sa majkom prevezena u Hitnu pomoć, pokušana je reanimacija, ali bezuspešno.

Oko 15.40 časova dežurnoj službi je prijavljeno da je došlo do poplave u tom stanu i da neko doziva u pomoć. Još nije poznato da li je i majka povređena.

Patrola je odmah otišla na lice mesta i ustanovila da se u stanu nalazilo troje dece, uzrasta od 5 do 8 godina. Dvoje dece je Hitna pomoć prevezla u Dom zdravlja, dok treće dete nema povrede. Lekar je konstatovao smrt dvoje dece oko 17.10 časova.

Majka devojčica Marija V. (25) ispričala da je morala da ode na posao, kako bi zaradila novac da prehrani decu.

- Pre nekoliko godina, moj suprug je otišao u zatvor nakon što je obljubio moju mlađu sestru koja je tada imala samo 11 godina. Otac je izvršio samoubistvo, a majka me je izbacila sa troje male dece na ulicu. Napolju je bilo hladno, nisam imala gde. Morala sam da se snađem i počela sam da radim - ispričala je neutešna majka za Blic.

Tvrdi da je kobnog dana morala da ode na posao, a da decu nije imao ko da pričuva.

Kum Aleksandar, koji je ujedno i prva osoba koja je ušla u stan, priča da ga je prizor koji ga je tamo zatekao, sledio.

- U mojoj kući bilo je taj dan mnogo ljudi, radnici, sestra, sestrina deca. Iz tog razloga Marija nije želela da mi dovodi svoju decu misleći da će mi biti teško. To je bio drugi put u životu da ih ostavlja same. Kada me je pozvala, pozajmio sam automobil i sa ženom se uputio ka stanu. Na ulazu u zgradu nas je dočekalo bezbroj ljudi. Kako sam se peo uz stepenice imao sam neki predosećaj da se nešto loše dešava. Otključao sam vrata i tad sam se sledio. Njih dve su ležale u kupatilu jedna preko druge. Nisu bile u kadi nego izvan nje, pored veš mašine. Žena i ja smo odmah počeli da ih oživljavamo, dajemo veštacko distanje, vikali smo da neko pozove Hitnu pomoć, nadajući se da ćemo ih spasiti - ispričao je Aleksandar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading