ČABA DER OSUĐEN NA 40 GODINA ZATVORA ZA UBISTVO NA BANOVOM BRDU!

Autor: Adelarda POPOVIĆ

Hronika

30.07.2021

12:13

Viši sud u Beogradu danas osudio na 40 godina robije Čaba Dera , a njegovog pomagača Alana Ciglera na 4 godine zatvora za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom Brdu 5. januara 2019. godine.

Printscreen

Trenutak kada Čaba likvidira Markovića


Inače, Deru se sudilo u odsustvu, jer je zatvoru u Budimpešti gde je osuđen na doživotnu robiju za dva ubistva 2018. godine, dok je Cigler u pritvoru od hapešnja u Okružnom zatvoru u Beogradu.


Tužilaštvo je u završenoj reci tražilo 40 godina zatvora za Dera, a za Ciglera kaznu od 30 do 40 godina zatvora.

Der je priznao ubistvo još u istrazi, dok je Cigler priznao da je vozio ubicu na Banovo brdo, ali sve vreme tvrdi da nije znao da Der planira ubistvo Markovića.

Derov branilac  postavljen po službenoj dužnosti pokušao je sudu da preda Derovu završnu reč u pisanoj formi, ali je sud to odbio. Derov mađarski advokat je to pismo dostavio Srpskom telegrafu, a zloglasni plaćeni ubica u njemu kaže da je ubio Markovića kad je saznao je on deo ekipe koja sprema njegovu likvidaciju. Nakon ubistva Markovića spekulisalo se da je on slučajno ubijen umesto njegovog zeta Aleksandra Šarca koji je likvidiran prošle godine u beogradskom tržnom centru.

Der tvrdi da je saznao da je Marković bio zadužen da preda novac plaćenom ubici za njegovu likvidaciju.

Kamere su snimile ovaj gnusni zločin na Banovom brdu i to ubicu kako se dovozi automobilom, izlazi sa suvozačeve strane i laganim korakom prilazi Nebojši Markoviću koji u tom trenutku stoji iza svog automobila, ispred svoje zgrade, i drži sklopljena dečja kolica.

Dok mu prilazi, ubica desnom rukom vadi pištolj sa dugačkom cevi iz ranca koji drži u drugoj ruci, smeje se i počinje da puca u Markovića koji nije ni stigao da se da u beg. Ubica je ispalio oko pet metaka u Markovića. Već posle prvih hitaca žrtva je pala na zemlju dok je ubica nastavio da puca u njega, a potom otrčao do automobila koji je istog trenutka krenuo. Ceo događaj trajao je neverovatno kratko, čak i manje od 20 sekundi.

Komentari (0)

Loading