MIRIŠE SMRT, JEDNA TRUDNICA SE OBESILA: Danijeli se sudi zbog ubistva muža, a ona se ŽALI na uslove u PRITVORU!

Autor: Republika

Hronika

28.07.2021

07:34

Danijela Đilasović, kojoj se sudi zbog pomaganja u ubistvu supruga Nemanje Grčića 2019. u Vrdniku, po izlasku iz pritvora, u kome je provela više od dve godine, progovorila je o svom boravku iza rešetaka i požalila se na uslove koji tamo vladaju.

facebook.com/ Danijela Djilasovic
Nemanja i Danijela

Ona je gostujući u emisiji "Iza brave" na TV Hepi više pričala o uslovima u pritvorskoj jedinici u Sremskoj Mitrovici nego o zločinu za koji se tereti. Đilasovićevoj se sudi zbog sumnje da je pomogla svom navodnom ljubavniku Zoranu Dimiću da ubije njenog muža. Kako se sumnja, ona je odala lokaciju na kojoj se nalaze i ostavila otvorena vrata apartmana, te je Dimić, kako se navodi u optužnici, ušao i pucao u Grčića.

- Privedena sam kao jedini svedok, a ostala sam u pritvoru, osumnjičena sam neosnovano, išli su na to da svale krivicu na mene, nekome je to odgovaralo - rekla je, a onda počela da se žali kako je dve godine provela u 15 kvadrata. - Bila sam sa još pet žena koje znaju robijaške fore koje ja nisam znala. Ali morate da preživite. Tamo su krvavi zidovi, bačeni dušeci, miriše smrt, a vi se trgnete i kažete sebi: "Proći će ovaj košmar." Tu gde sam ja ušla, pre mene, obesila se jedna trudnica - rekla je optužena u emisiji, pa ispričala da u Sremskoj Mitrovici postoje samo tri ćelije za žene.

- Nagledate se i naslušate svega, ulivaju vam strah. Iz čista mira vas i prebiju. U sobi postoji jedno zvono, za koje su mi rekli da možemo da pozvonimo samo ako neko umire. Televizor, ventilator, tranzistor ste morali da kupite, ako dobijete odobrenje od nadzornika. Morate da se kupate ledenom vodom. Ako se razbolite, ne donesu vam ni flašu tople vode. Borba za opstanak - opisala je.

Optužena je pojasnila da se u pritvoru susrela sa ženama koje su već robijale. - Upala sam u neki svet koji na filmu nisam videla. Ali bilo je: "Sad moraš da se snađeš." Ja sam zauzela neki svoj stav. Imale su poštovanja, ja sam sve rešavala pričom. Čitala sam knjige, razmišljala sam o porodici - završila je ona. Danijela je uhapšena 27. aprila 2019, a iz pritvora je puštena 8. juna. Suđenje se nastavlja, a ona će se braniti sa slobode, dok je prvooptuženi Zoran Dimić i dalje u pritvoru.

Nisam znala zašto mu je glava u torbi

Danijela Đilasović se osvrnula i na svoj odnos sa pokojnim mužem.

- Moj odabir Nemanje je moj odabir, to nije krivično delo. Ja sam tog čoveka volela, ali sam čuvala decu od toga što je radio, ali od svog krsta ne može da se pobegne - desilo se.

Šest puta sam bila na poligrafu, rekli su mi da sam pala poligraf. Nisam znala šta je Nemanja radio i zašto mu je glava u torbi, ali kriva sam jer sam to veče bila s njim - rekla je optužena.

Komentari (0)

Loading