OVO JE SAMO VRH LEDENOG BREGA: Danas podizanje optužnice protiv Velje Nevolje, a uskoro PRIVOĐENJE još ljudi?

Autor: Republika

Hronika

30.07.2021

09:53

Prema nezvaničnim saznanjima, Belivuk je poslednjih dana veoma loše i strepeo je da od čanova grupe koji nisu direktno učestvovali u zločinima i ubijali ljude, što se na kraju i dogodilo. Srđan Lalić i Bojan Hrvatin odlučili su da otkriju sve što znaju o otmicama i ubistvima, ne bi li dobili manje zatvorske kazne.

Printscreen

Veljko Belivuk i Srđan Lalić

Zoran Dragišićević, profesor na Fakultetu za bezbednost kaže da ima dovoljno dokaza da optužnica bude podignuta, ali da tu nije kraj.

- Ja mislim da je sve ovo što smo imali prilike da čujemo samo vrh ledenog brega. Mislim da će optužnica još biti proširena i da će policajci i čitav tim voditi glavni pretres i da će se raditi na prikupljanju novih dokaza i da će, gotovo sam siguran, optužnica biti podignuta protiv još lica. Moramo biti svesni da se radi o kriminalnog grupi koja ima ozbiljne međunarodne kontakte - istakao je Dragišićević gostujući na TV "Prva".

On je dodao da ljudi moraju biti svesni da će još biti otkrivene mnoge stvari i da ceo slučaj nije nimalo lak. Kao i da su mnogi pripadnici i dalje na slobodi i da se ova grupa neće tako lako predati.

- Po definiciji svi koji su organizovanom kriminalu, imaju potporu u određenim institucijama. Mislim da je jako važno da istragom budu obuhvaćene sve 'krtice u policiji'. Naša nacionalna bezbednost je ugrožena i tvrdim da je naveća nacionalna pretnja upravo organizovani kriminal. Mislim da je ovo svakako bila najjača grupa u Srbiji, ali smo pokazali da možemo da se borimo. Međutim, treba da budemo svesni da će se pojaviti nove grupe, biće svašta u narednom periodu - rekao je profesor, prenosi Mondo.

Da podsetimo, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin, koji je imao kodno ime Fabula, uhapšeni članovi grupe Miljković-Belivuk, biće svedoci-saradnici na suđenju klanu protiv kog će tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić danas podići optužnicu za najteža krivična dela.

Pomenuta dvojica postigla su dogovor sa tužilaštvom da ispričaju sve što znaju o otmicama i ubistvima, uklanjanju tragova posle zločina, trgovini drogom, ali i o saradnji s visokim funkcionerima policije. Lalić i Hrvatin nisu direktno učestvovali u likvidacijama, što je ključni uslov da dobiju povlašćen status, a njihovi iskazi mogli bi da oteraju Velju Nevolju, Mareta Mesara i njihove najbliže saradnike na doživotnu robiju.

Komentari (0)

Loading