DEJAN JOVIĆ NIJE POKLEKNUO PRED "KAVČANIMA": Veljini policajci oterali inspektora u SMRT!

Autor:

Hronika

26.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini čelnici MUP godinama sprovodili torturu nad Jovićem, krijući i uništavajući dokaze protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika.rs, Tanjug/Rade Prelić, MUP Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić je, iznoseći preksinoć nove detalje o zločinima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, podsetio na stradanje inspektora Dejana Jovića, koji se suprotstavio tom klanu i zaštitnicima ove bande u MUP Srbije. Ovaj čovek je preminuo posle svih muka kojima je bio izložen, a neki od onih koji su ga kinjili i nameštali mu zatvor jer im je smetao i dalje su na slobodi.

Podsećajući da su zbog ubistva Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković, a potom su nestali dokazi koji su ih optuživali, Vučić je naveo da su, umesto da Belivuk i Miljković budu osuđeni, policajci koji su ih hapsili izvukli deblji kraj.

- Miljković i Belivuk su uhapšeni zbog tog ubistva. U njihovom hapšenju je učestvovao i Dejan Jović, hrabar policajac koji je posle toga prošao pakao. Pošto je učestvovao u hapšenju, morao je da bude "odmetlan" iz policije. Počeli su da mu prave haos - naveo je predsednik.

Da podsetimo, Dejan Jović, zamenik načelnika odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u beogradskoj policiji, preminuo je od posledica izazvanih koronavirusom, s kojim nije uspeo da se izbori posle neviđene torture pojedinih čelnika MUP i slabljenja organizma nakon toga.

DOBRIČANINOVA: BIO JE NA TRAGU UBICAMA OGNJANOVIĆA

Inspektor Dejan Jović bio je na tragu da razreši ubistvo mog kolege i prijatelja Dragoslava Miše Ognjanovića, pa je platio glavom, kaže advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

Dobričaninova navodi da joj je najteže palo kada je slučaj Miše Ognjanovića iz Višeg tužilaštva prešao u Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal.

- Kada su me pitali zašto sam skeptična oko toga, rekla sam da to neće biti uskoro rasvetljeno jer je otišlo tamo. Pre svega jer su svi koji su bili na licu mesta sklonjeni s tog predmeta. Tužilac Milena Vukašinović, koja je bila na uviđaju i kojoj bi to bio poslednji slučaj do penzije, sklonjena je. Poznavala je Mišu i znala je gde da udari i šta da traži. Policajci koji su radili na slučaju smenjeni su. Načelnik beogradske policije Veselin Milić je posle tri dana smenjen. Inspektor Dejan Jović bio je vrlo zainteresovan da reši to ubistvo i bio je na tragu ozbiljnih dokaza, a to je platio glavom. Prvo je diskreditovan, strpan u zatvor, pa pušten, a njemu je propao život, propao imunitet, pa je dobio KOVID i preminuo - istakla je Dobričanova u emisiji "Ozbiljno sa Đukom" na televiziji Objektiv.

Dejanov otac Vukosav ekskluzivno je za Srpski telegraf naveo da je njegov sin bio svestan da su ga prisluškivali i pratili da mu podmetnu veze s mafijom, kao i da je znao ko je naredio njegovo hapšenje u decembru 2018. i jednomesečni pritvor zbog sumnje da je, navodno, odavao poverljive podatke o građanima i uticao da se obustavi potraga za osumnjičenim za nasilje u porodici. U oba slučaja Dejan je dobio oslobađajuće presude, ali progon se nastavljao.

- Lagali su pod direktivom iz policije da je moj sin glavna krtica u policiji i da radi za "škaljarski klan", a on je nagrađivani policajac koji je život rizikovao za zemlju i dva puta je ranjavan. Sa kriminalcima se nalazio samo u svrhu istrage i uvek je obaveštavao svog šefa o tim sastancima. Njegove kolege u trećem odeljenju su takođe znale da je na tapetu i da se protiv njega vodi hajka. On se opasno brinuo, a oslobađajuća presuda mu je donela samo prividni mir. Premeštanje na niže radno mesto u Upravi za strance i mnogo manja plata nisu ga bolele, kao laži o njemu i sklanjanje sa mesta na kojem je ginuo da pohapsi mafiju - kazao je Vukosav Jović.

Joviću je karijera uništena jer je pošteno radio svoj posao, potvrđuju njegove kolege operativci. Na zub ga je tada uzela i tadašnja državna sekretarka Dijana Hrkalović, koja je posle hapšenja Veljka Belivuka bila privođena i odbila da se testira na poligrafu, na šta je podsetio i predsednik Vučić.

RepublikaFoto: e-stock/M. JOŠIDA
Nestali dokazi: Likvidacija Miloševića

Jedan od njihovih sukoba se odigrao i na mestu ubistva Dragoslava Miloradovića Galeta, kuma Luke Bojovića, 2018. ispred perionice automobila na Karaburmi. Tu istragu je vodio Dejan Jović.

- Bila je besna i svađala se te noći sa Jovićem na uviđaju kad je ubijen Gale, a šutirala je čaure po zemlji i pravila scenario koji njoj odgovara, trudeći se da uništi dokaze da "kavčani" stoje iza ubistva Bojovićevog kuma - otkrio je izvor iz istrage.

Ko je sve iz MUP štitio "kavčane" i uklanjao poštene policajce, znaće se vrlo brzo, najavljeno je iz državnog vrha. Odmah posle podizanja optužnice protiv Belivukove ekipe ubica.

Dve i po decenije u MUP

Dejan Jović je u srpskoj policiji radio dve i po decenije. Počeo je kao obični policajac i radio je u odeljenju unutrašnjih poslova Voždovac. Više od deset godina radio je u trećem odeljenju (za krvne delikte), gde je karijeru počeo kao inspektor, a zatim je bio šef grupe. Pre nekoliko godina postavljen je za zamenika načelnika odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata.

Svojevremeno je i Srbiju predstavljao na Crnogorskom primorju. Tačnije, bio je predstavnik MUP Srbije koji je tokom letnjih meseci bio na usluzi našim državljanima koje bi na odmoru zadesila neka nevolja. Tada je u poslovnim aktivnostima sarađivao sa kolegama iz Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
djole

26.07.2021 15:24

Mnogo je ovo naivno. Čiji policajci su oterali inspektora Jovića u smrt?!?