OSVETA "ŠKALJARCU" KOJI JE SPREMAO UBISTVO BELIVUKA! Monstruozan napad "kavčana" na Vukadinovića u zatvoru "Spuž"!

Autor: Republika

Hronika

07.07.2021

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Janko Vukadinović, navodni pripadnik Škaljarskog klana, koji je navodno organizovao neuspelu likvidaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, dok su kao gosti Radoja Zvicera u januaru boravili u Crnoj Gori, kao i vođe “kavčana” Slobodana Kašćelana, napadnut je u Istražnom zatvoru Spuž.

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika.rs, Tanjug/Rade Prelić, MUP Srbije
Ilustracija

Kako prenosi crnogorski portal Borba, pritvorenici sobe u kojoj borave pripadnici suprotstavljenog Kavačkog klana, za koji su radili i Belivuk i Miljković, polomili su otvor na vratima i polili ga vrelim uljem.

- Pritvorenik Janko Vukadinović, povređen je pre nekoliko dana, kada su ga pritvorenici polili vrelim uljem po nogama. Napadnut je dok je išao na tuširanje. Vrelim uljem ga je polio jedan od pritvorenika sobe u kojoj borave članovi kavačkog klana i osobe bliske njima - naveo je crnogorski portal.

Vukadinović je, kako navode, u policijskim evidencijama označen kao pripadnik Škaljarskog klana. U pritvoru je zbog sumnje da je učestvovao u švercu droge, kao i u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice, kada su krajem marta 2018. likvidirani Miloš Šaković i Radivoje Jovanović, za kog se veruje da je bio slučajna žrtva, piše Kurir.

- Povređenom je ukazana lekarska pomoć, a jedan od pritvorenika koji je sam priznao da je napao Vukadinovića, smešten je u samicu - naveli su izvori.

Inače, Vukadinović se našao i na meti Specijalnog državnog tužilaštva koje ga je osumnjičilo da je u januaru iz pritvora organizovao pripremu likvidacije Belivuku, Miljkovića, koji su bliski Kavačkom klanu kao i vođe te kriminalne grupe. On se sumnjiči da je iza zidina spuškog zatvora dao nalog da se oni likvidiraju na tivatskom aerodromu. Napad je međutim, osujetila policija koja je 22. januara u Tivtu uhapsila Radovana Stanišića, Mileta Jovanovića i Gorana Markovića, koji su prema sumnjama Specijalnog državnog tužilaštva bili angažovani da sprovedu Vukadinovićev plan.

Jedan od uhapšenih, Goran Marković, navodno je pristao na saradnju sa tužilaštvom i dobio je status zaštićenog svedoka. Otkriveno je da su on i Jovanović, prema planu, trebali da sačekaju Velju Nevolju i Miljkovića na tivatskom aerodromu i da, pošto završe čekiranje karata, zapucaju na njih. Istog dana Marković je imao još jedan zadatak, da motorom porđe pored automobila u kojem je iz Kotora prema Podgorici trebalo da prođe Kašćelan i da na krov vozila postavi eksplozivnu napravu velike razorne moći.

- Međutim, neposredno pre nego što su Belivuk i Miljković krenuli na aerodrom, policija je pokrenula akciju i uhapsila osumnjičene - otkrili su izvori.

Specijalni držani tužilac Crne Gore, Saša Čađenović, posle hapšenja, otkrio je da je krimnalna grupa za ubistvo u Tivtu trebalo da dobije između 700.000 i 1,3 miliona evra, dok je za likvidaciju Kašćelana trebalo da im bude isplaćeno 500.000 evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading