IMA IH JOŠ! Četvorica uhapšenih inspektora nisu jedine "krtice" Velje Nevolje i Zvicera u policiji!

Autor: Republika

Hronika

14.06.2021

06:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak četiri pripadnika srpske policije, od toga dva visokorangirana pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapšena su od februara do danas zbog saradnje sa klanom Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

RepublikaFoto: Ilustracija: Repulika.rs, ST/V. LUKIĆ, Privatna arhiva

Istraga protiv klana Velje Nevolje, ali i njegovog šefa iz kavačkog klana Radoja Zvicera, istražnim organima ukazala je da su svoje kriminalne krake pustili i u srpsku policiju, gde su imali svoje bliske saradnike.

Oni bi im, kako se sumnja, koristeći svoj uticaj u policiji, pomagali oko odavanja informacija, prikrivanja tragova ili vraćanja vozila koja su im prethodno oduzeta i to mimo procedura. Četvorica pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova tako su uhapšena i privedena, a postoje indicije i da nisu usamljeni slučajevi.

O tome svedoči i činjenica da su Velja Nevolja i članovi njegove grupe uhapšeni na više lokacija i to u trenutku kada su krenuli da spale vozila koja su koristili tokom izvršenja krivičnih dela.

Odavao informacije

Poslednji u nizu koji je otkriven kao saradnik „kavčana“ iz vrha policije jeste i inspektor SBPOK za krvne i seksualne delikte Božidar Stolić, kojem je u subotu određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je odavao informacije iz MUP Velji Nevolji i direktno šefu kavačkog klana Radoju Zviceru.

Stolić je osumnjičen da je u najmanje poslednjih godinu dana sve informacije iz svog odeljenja, ali i uopšte iz MUP prenosio Belivuku i njegovoj desnoj ruci Marku Miljkoviću.

Da situacija bude još bizarnija, upravo je Stolić bio jedan od inspektora koji su radili na Miljkovićevom hapšenju 4. februara ove godine. Takođe, on je direktno učestvovao u prikupljanju dokaza o zverskim ubistvima i svim zločinima Belivukove kriminalne grupe.

Ovaj policajac, osim što je imao zadatak da prikuplja dokaze, direktno je radio i na uzimanju izjava od porodica mladića koji se nalaze na spisku više od desetorice nestalih, o čijim se sudbinama ništa ne zna do danas.

- Bio je u prilici i da među prvima čuje kako su njihovi supruzi, sinovi i braća nestali. Saslušavao je oštećene i tačno znao da li i na koga sumnjaju - dodaje on.

Izvor “Blica” kaže da Stolić ne samo što je prenosio operativne podatke, “tasterisao” praktično sve do čega bi došao u MUP, kao uključeni u rad svojih kolega.

- Od razgovora među kolegama, preko konkretnih podataka do praktično sabotiranja istrage - navodi izvor “Blica”.

Izvor “Blica” blizak istrazi kaže da je kako se sumnja Stolić javljao do čega se došlo tokom istrage, a to su Belivuk, Miljković i Zvicer koristili kako bi prikrivali dalje tragove i dokaze.

Prema nezvaničnim navodima iz istrage Stolić je svojim “angažmanom” ugrozio i živote svojih kolega koji su učestvovali u istrazi.

- Prenosio je sve, pa i imena uključenih inspektora - kaže izvor.

Vratio vozilo

Pre njega, u martu mesecu, visokifunkcioner SBPOK, tačnije bivši zamenik načelnika ove službe Goran Papić uhapšen je zbog sumnje da je iskoristio svoj uticaj u beogradskoj policiji da bi se Marku Miljkoviću, desnoj ruci Velje Nevolje, vratio blindirani automobil koji mu je privremeno oduzet. Papić je u pritvoru proveo nepuna dva meseca, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Prikrivali dokaze

Neposredno nakon Belivukovog hapšenja, lisice na ruke stavljene su i Predragu Lajiću, bivšem načelniku odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga, a sa njim je uhapšen i Bojan Vasiljevski, inspektor i v. d. šefa odseka za droge. Oni su uhapšeni zbog sumnje da su pomagali Veljku Belivuku tokom akcije hapšenja njegove grupe, pokušali su da prikriju dokaze protiv Belivuka, ali i da za sebe zadrže veću količinu novca koja se nalazila u stanu u koji su upali!

Kako smo ranije objavili, obojica su tokom akcije hapšenja Belivukove kriminalne grupe bili na zadatku, u pretresu, njegovog stana koji se nalazi u Humskoj ulici kod stadiona FK “Partizan”.

Kako je otkriveno, oni su došli u stan pod izgovorom da ga pretresu, međutim nisu znali da je BIA pre toga već ozvučila ovaj objekat, te je snimljen njihov razgovor, kao i to da su uklonili sve dokaze.

Da bi akcija izgledala što uverljivije oni su čak ispomerali nameštaj u stanu, i ignorisali su oružje koje se tu nalazilo.

Kako saznajemo, njihova namera je bila da prikriju dokaze i tako pomognu Belivuku, ali i da zadrže novac koji se nalazio u ovom stanu.

Bivši policajac, stražar u zatvoru na platnom spisku "kavčana"

Među uhapšenim pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, nalazi se i bivši policajac iz Loznice Dragan Sekulić, koji je u međuvremenu promenio identitet i sada se zove Vlada Georgijev. On je, kako smo pisali, svojevremeno bio policajac u Interventnoj jedinici u Loznici.

Takođe, kao deo grupe Velje Nevolje uhapšen je i zatvorski stražar iz CZ Željko Kodžić, koji je posle hapšenja priznao da je u CZ upoznao Belivuka i Miljkovića. Kao član klana uhapšen je i Kodžićev bivši kolega Nebojša Janković. Privedena je i Suzana V., Belivukova nadzornica za kućni zatvor, koji je služio zbog napada na obezbeđenje Miloša Vazure.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading