RASKRINKANI NOVINARI KRIK: Glume medijsku elitu, A O VELJI NEVOLJI NE SMEJU DA ZUCNU BEZ UPUTSTAVA DONATORA!

Autor: Republika

Hronika

05.02.2021

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Licemeri!

RepublikaFoto: Starsport/ST/V. LUKIĆ/printscreen
Srpski telegraf bez zadrške piše o vezama Velje Nevolje sa Dijanom Hrkalović, čime ne mogu da se pohvale "kolege" iz KRIK i CINS

Samoproglašena medijska elita okupljena oko portala KRIK o Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja pisala na tendenciozan način kako bi ozloglašene kriminalce dovela u vezu sa vrhom države, pokazuje istraživanje Republike.

Da bruka bude veća, iako se o većini zlodela Belivuka i njegove kriminalne grupe zna godinama unazad, samo što do sada nisu postojali čvrsti dokazi, novinari KRIK usudili su se da pomenu njegovo ime samo kada bi o tome dobili jasne instrukcije donatora (KRIK se finansira iz inostranstva, prim. aut.).

RepublikaFoto: Starsport
Velja Nevolja

Pa ipak, iako su ove notorne činjenice lako proverljive, to ne smeta medijskoj inkviziciji koja se lažno predstavlja novinarskom elitom da se na sav glas hvale kako su upravo oni otvorili i pokrenuli ovu veliku temu vezanu sa srpsko i balkansko podzemlje.

Istina je sasvim drugačija (ko bi rekao, sic!) ) pošto su Srpski telegraf, Republika bili ti koji su među prvima pisali o Belivuku i njegovim nepočinstvima, kao i o njegovim vezama sa nekadašnjom državnom sekretarkom u MUP Srbije Dijanom Hrkalović i kontaktima sa kotorskim "kavačkim klanom".

Lako se može proveriti da su tekstovi koje je objavio KRIK o Velji Nevolji uvek napisani tako da se državni vrh Srbije, predsednik Aleksandar Vučić i njegov sin Danilo dovove u vezu sa kriminalnim krugovima što je budalaština koju ne treba dodatno objašnjavati.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Milan Lađević

Upravo ovim povodom, glavni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević očitao je lekciju iz novinarstva "kolegama" iz KRIK i sličnih organizacija.

Na opasku novinarke KRIK Marije Vučić da su pojedini mediji ćutali o Velji Nevolji, Lađević je odgovorio:

Evo sad mozete da okacite i vase tekstove da se hvalite kako ste pisali o Velji Nevolji kao sefu kavackog klana. Evo vas veliki istrazivacki člana od 5. maj 2020. svašta se otkrili o Velji :) - naveo je Lađević, podsećajući da je KRIK pisao o Nevolji u proleće prošle godine, i to samo da bi poslao političku poruku, ali da su od tada naprasno zaćutali.

 

 

Lađević je jednako kategorično odbrusio i Branku Čečenu iz CINS, podsećajući ga da poslednjih meseci nisu smeli da zuncu o Velji Nevolji, čime je raskirnkana bezočna laž da je to zbog toga što tobože "nije bilo mesta".

 

 

Sa druge strane, Srpski telegraf i Republika poslednjih meseci iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, temeljno su se bavili likom i delom Belivuka i njegovim vezama u policiji, pre svega sa Hrkalovićevom, o čemu svedoče i brojne naslovne strane našeg štampanog izdanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading