Srbija sprema izručenje pedofila Erika Lamersa!

Autor:

Hronika

10.01.2021

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka pravde Maja Popović saglasila se s izručenjem belgijskog državljanina Erika Lamersa (60) njegovoj matičnoj državi, koja ga traži zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela protiv polnih sloboda. Lamersu se u toj zemlji na teret stavlja pedofilija.

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com
Erik Lamers

Ministarka je dala saglasnost i potpisala rešenje kojim se dozvoljava izručenje Lamersa Belgiji, precizirali su u Ministarstvu pravde za Tanjug.

Lamersa je 7. oktobra uhapsila policija u Kragujevcu po Interpolovoj poternici, koju je za njim raspisala Belgija, koja je nakon toga dostavila Srbiji molbu za njegovo izručenje.

Njega treba da preuzmu pripadnici belgijske policije od domaćih organa.

Prethodno je sredinom decembra Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno odlučio da su ispunjene pretpostavke za njegove izručenje pravosudnim organima Kraljevine Belgije radi vođenja krivičnog postupka. Lamers je tokom ekstradicionog postupka sve vreme u pritvoru, koji mu je određen nakon hapšenja 7. oktobra.

Belgijski mediji su preneli da je Erik Lamers neonacista, kao i da je i ranije hapšen u vezi sa različitim teškim krivičnim delima.

U Srbiji je bio uhapšen i 2008, a njegovo izručenje Belgiji tada je potrajalo godinu dana.

Lokalni mediji su nedavno preneli da je kuća u selu Veliko Krčmare kod Kragujevca, u kojoj je Lamers duže vreme živeo, opljačkana nedugo pošto je uhapšen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading