UBICA SKONČAO IZA REŠETAKA: Epilog prošlogodišnjeg zločina u Šapcu!

Autor:

Hronika

18.11.2020

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem sudu u Šapcu arhiviran je slučaj ubistva Sanje Janković (42) iz Valjeva, koje se dogodilo 15. septembra prošle godine, jer je ubica Petar Živanović (73) preminuo u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Poslednjeg dana septembra Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio je presudu Višeg suda i Živanoviću kaznu sa 13 smanjio na 11 godina, ali je on umro samo mesec dana kasnije.

RepublikaFoto: facebook.com/Sanja Sanii Jankovic/pixabay.com
GLASINE JOJ DOŠLE GLAVE: Sanja Janković

Iako je zbog razlike u godinama mogla da mu bude ćerka, Petar nije krio ljubavnu vezu s dosta mlađom Sanjom, s kojom je posle smrti supruge živeo čitavih deset godina.

- On je nju mnogo voleo, a priča se da ga je ta ljubav od bogatog čoveka koji je kapital stekao pošteno jer je bio najbolji zidar u kraju dovela do prosjačkog štapa jer je rasprodao sve osim kuće i malo zemlje - kažu komšije u selu Svileuvi.

Ljubomora mu pomračila um

Petar nije bio preke naravi, ali mu je verovatno nešto debelo prekipelo, pa nije mogao da se obuzda, već je potegao pušku. Sanja je bila dosta mlađa od njega, a on je zbog razlike u godinama i prevelike ljubavi bio ljubomoran i kad pogleda nekog drugog mlađeg muškarca. Pričalo se u selu svašta o njoj, ali niko nije znao šta se događalo u njegovoj kući između četiri zida i šta je od svih tih priča o navodnim prevarama istina, kažu u Svileuvi.

Ljubavnici su se, baš kao i veče pred ubistvo, često provodili u kafanama. Snimak iz noćnog provoda Sanja je postavila na društvenim mrežama, ne sluteći da im je to bio poslednji izlazak. Navodno su se još u kafani posvađali, a raspravu nastavili kada su posle ponoći došli kući, da bi joj Petar presudio s dva hica iz lovačke puške u spavaćoj sobi na spratu.

- Ubio sam Sanju - rekao je komšiji koga je pozvao.

Smireno je sačekao policiju, koja je nesrećnu ženu zatekla u lokvi krvi u bračnom krevetu, a lovačku pušku iz koje je ubijena kraj zida u hodniku. Više javno tužilaštvo u Šapcu je u januaru podiglo optužnicu protiv Petra. U sudnicu su ga sprovodili iz pritvora koji mu je više puta produžavan, a sudski postupak je prvostepeno okončan veoma brzo, posle glavnih pretresa u aprilu i maju.

- Presudom Višeg suda Petar Živanović je oglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina. Protiv te presude žalbu su uložili njegov branilac i Više javno tužilaštvo. Presudom Apelacionog suda u Novom Sadu usvojena je žalba branioca, pa je kazna smanjena za dve godine. Žalbu višeg javnog tužioca Apelacioni sud je odbacio kao neosnovanu - navode u Višem sudu u Šapcu.

Na sahranu došle samo dve ćerke

Petar je sahranjen 31. oktobra u Svileuvi. Imao je četiri ćerke, a na groblju su ga na večni počinak ispratile samo dve i nekolicina najbližih rođaka i prijatelja. U selu komentarišu da posle smrti supruge Petar nije bio u dobrim odnosima sa ćerkama koje su mu zamerale što ima mnogo mlađu ljubavnicu jer su strahovale da će proćerdati svu imovinu, koju bi, inače, one nasledile.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading