JEDVA IZVUKLI ŽIVU GLAVU, A OSTALI BEZ SVEGA ŠTO SU STEKLI: Potresna ispovest žrtava požara kod Pančevačkog mosta

Autor: Blic, Republika

Hronika

22.12.2020

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema prvim informacijama, vatra je najverovatnije buknula zbog neispravnih instalacija, ali, pukom srećom, niko nije povređen.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Hitna pomoć (Ilustracija)

- U kući smo bili moja majka, supruga, šestogodišnja sestra i moje dete koje ima svega šest meseci. Dim je počeo da kulja, ali dok smo shvatili šta se dešava, već je buknuo plamen. Sve se odigralo u deliću sekunde - ovako za “Blic” priča mladić u čijoj je kući danas izbio požar u Ulici Vuka Vrčevića u Beogradu.

Prema prvim informacijama, vatra je najverovatnije buknula zbog neispravnih instalacija, ali, pukom srećom, niko nije povređen.

- Svi smo panično pojurili iz kuće. U momentu sam se setio moje šestogodišnje sestre i bebe koje su bile u drugoj prostoriji. Sestra se ukopala od straha. Potrčao sam da ih izvučem iz požara, izneo ih i tada mi je plamen zahvatio kosu. Srećom, uspeli smo svi da pobegnemo na bezbedno - priča uznemireni mladić koji je želeo da ostane anoniman.

U momentu je, dodaje, ostao bez svega što je u životu sticao. Od kuće je ostalo samo zgarište. Ne znaju ni gde će večeras da spavaju, ali ni kako će sve iznova da izgrade.

 

- Ja sam muzičar, a zbog korone nemam više ni posla. Moja majka prodaje ruže u Skadarliji, tako da ni njoj posao ne ide. Nemamo dovoljno novca i ne znamo kako ćemo ovo sve da obnovimo i gde ćemo sada. Otac mi je invalid - jada se nesrećni muškarac.

Vatrena stihija je, kako pričaju, ubrzo zahvatila i dve komšijske kuće u ovom beogradskom naselju. Nesreća bi mogla da bude veća, dodaje, ali nije zahvaljujući pribranosti njegove majke.

- I u jednoj od komšijskih kuća živi porodica sa dvoje malolene dece. Nisu znali šta se dešava, kada je moja majka došla i počela da viče da je izbio požar koji može da zahvati i njihovu kuću. Svi su istrčali napolje i tako se spasili.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading