Preminuo pacijent koji je pokušao samoubistvo u lekskovačkoj bolnici: Sekao se i lomio sve oko sebe, 10 ljudi ga smirivalo

Autor: Republika

Hronika

01.12.2020

15:52

Pacijent koji je pre par dana izazvao težak incident u Opštoj bolnici u Leskovcu, a zatim iz nje i pobegao, danas je preminuo.

ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Njegova klinička slika bila je veoma loša zbog čega je danas, nakon što je spremljen za intubaciju odnosno za respirator - umro, prenose Novosti.

- Radi se o osobi koja je fizički dosta krupna i jaka, pritom ima psihijatrijsku dijagnozu. On je odbio da bude lečen, bio je agresivan i pobegao je iz bolnice. Mi smo slučaj prijavili policiji i oni su ga našl i vratili nazad u kovid-bolnicu. S obzirom da ima težu sliku korone, priključen je na kiseonik, ali je on i dalje odbijao bilo kakvu terapiju, pokidao je sve što mu je priključeno, polomio ogledalo i isekao se na više mesta, između ostalog i po vratu. Tu je morala da dolazi i hirurška ekipa, kako bi ga sanirala. Taj slučaj je uznemirio i ostale pacijente. Uz sve probleme smo mu omogućili i da ima zasebnu sobu, angažovano je deset osoba da bi njega smirili i spasili. Pritom je važno i to da je on pozitivan, pa je dodatni problem stvarala i mogućnost da on zarazi nekoga ko pokušava da mu pomogne… - rekao je ranije direktor bolnice Nebojša Dimitrijević.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading