"Vodite računa šta pišete"! Optuženom za ubistvo devojke na pumpi sudija očitala bukvicu

Autor:

Hronika

22.10.2020

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na početku suđenja Milošu Srebriću, zvanom Flekica i njegovom navodnom saučesniku Danijelu Rokviću za ubistvo radnice i studentkinje Kristine Kaplanović (19), tokom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu 25. maja 2017. godine, danas održanom u Višem sudu u Beogradu, sudija Marija Anđelković obratila se Srebriću.

Foto: Adelarda Popović
Rokvić sa prijateljima

 - Vodite računa šta pišete jer mi deluje kao da hoćete da utičete na mene svojim pismima u kojima porodici i prijateljima pišete da niste krivi. Vi odlično znate da dopisivanje ide preko mene - rekla je sudija Srebriću kojeg je i obvavestila da su sva njegova pisma koja je slao porodici i prijateljima ostala u sudu, te da u narednim piše nešto drugo.

- Pišite o sebi, o tome kako se osećate i sve drugo šta hoćete samo o delu nemojte da pišete - istakla je sudija. 

Tokom glavnom pretresa koji je trajao satima advokati  prvooptuženog Miloša Srebrića pokušali su da ospore nalaz veštaka Dragomira Vasiljevića dok je sve vreme strpljivo odgovarao. 

RepublikaFoto: Blic
Miloš Srebrić

Srebrićev advokat Vladan Jevtić uz kolegu Jugoslava Tintora u jednom momentu je veštaku poručio da je neznalica, a sve u nameri da se Stefan Rokvić, sin biznismena Danijela Rokvića i pastorak pevačice Dijane Rokvić prikaže kao saučesnik u ubistvu Kaplanovićeve.

 
Foto: Adelarda Popović

- To deca znaju, a vi ne znate da li je moguće istovremeno telefonom komunicirati preko interneta i preko mobilnog operatera. I ne znate da odgovorite da li se Rokvić u datom momentu kretao ili stajao u mestu, a i otkud vam da se vozio automobilom, a ne motociklom - rekao je advokat Jevtić protestujući, a potom je sudija Marina Anđelković predložila da veštak zbog složenosti ispitivanja Srebrićevim braniocima odgovori pismeno, a nekon toga usmeno na dopunska pitanja,  budući da veštak nema uslove da u sudnici po svojim spisima besomučno traga za odgovorima koje od njega traže Jevtić i Tintor. 

RepublikaFoto: facebook.com/Kristina Kaplanović
Kristina Kaplanović

- Sudija, naše je zakonsko pravo da veštaka unakrsno ispitujemo, a dokazaćemo da je njegovo veštačenje neprecizno i netačno - istakao je Jevtić, dok je Tintor optužio sudiju u dva navrata da je prekršila zakon. 

Flekica namigivao ocu, Rokvića opet savladala nervoza

Tokom suđenja Srebrić je bio miran, ali je koristio priliku da se osvrne i iza sebe vidi svog oca Nikolu koji je u publici sedeo sa suprugom Radmilom Marković. Ocu je namignuo u jednom momentu, a preko policajca koji je sedeo na klupi pored njega sa strane je merkao Rokvića za kojeg je na prošlom ročištu ispričao da je narkoman i da je i sam s anjim povremeno konzumirao narkotike. 

Za to vreme pastorak pevačice Didi Rokvić je neprestano tresao nogom, nemogavši da savlada nervozu, kao i na prethodnim ročištima. Rokvića su do sudnice ispratila dvojica prijatelja, ali nisu mogli dalje budući da je kapacitet sudnice bio ograničen. 

Flekica je želeo da za vreme pauze bude sa ocem, ali mu sudija Anđelković to nije dozvolila rekavši da za sastanke sa roditeljima služe posete na koje ima pravo u zatvoru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading