Tužilaštvo traži zatvor za Nenada i Milevu, koji su bolesnu devojku zlostavljali i terali na prostituciju

Autor: novosti.rs, republika.rs

Hronika

28.07.2020

13:47

U Višem sudu u Beogradu danas je iznošenjem završnih reči stranaka okončan postupak protiv bivših supružnika Nenada Petrovića i Mileve Martinov iz okoline Obrenovca, koji se terete da su teško bolesnu devojku Jelenu V. mučili, zlostavljali, izgladnjivali, terali na prostituciju i prosjačenje, kao i da živi u nehumanim uslovima i jede izmet.

Foto: Ilustracija

U svojoj završnoj reči tužilaštvo smatra da je optužnicom dokazano da su oni izvršili krivična dela i to u stanju uračunljivosti i sa umišljajem. Tužilaštvo traži od suda da oboje optuženih koji se terete za trgovinu ljudima i zlostavljanje žrtve budu osuđeni na adekvatne kazne po zakonu, pišu Novosti.

S druge strane, oba branioca optuženih smatraju da činjenice koje su izvedene ne dokazuju krivicu optuženih, kao ni, kako tvrde, kontradiktorne izjave kako oštećene, tako i svedoka.

Odbrana misli da u ovom predmetu nema osnova za krivično delo za koje se optuženi terete kao ni umišljaja, i da eventualno možda "samo stoji prekršaj".

 

Advokat Miroslav Ninković, koji zastupa optuženog Petrovića, podigao je tenziju u sudnici kada je u svojoj završnoj reči rekao: “Ministar policije Nebojša Stefanović je na konferenciji za štampu odmah nakon hapšenja objavio imena osumnjičenih, što nije smeo da uradi, a posebno još dodatno da izjavi da ih treba strogo kazniti”.

 

- Ovde je očiglednan pritisak izvršne vlasti bio na samom početku, a da li će sud tome podleći u svojoj presudi, videćemo - rekao je Ninković.

Uskoro se očekuje izricanje presude optuženima.

 

Komentari (0)

Loading