Ostavio samo SLANINU: Nesvakidašnja provala u Subotici, razbojnik opustošio frižider

Autor: novosti.rs, republika.rs

Hronika

23.07.2020

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo svoj život Jelisaveta Lacić provela je u kući na samom kraju Senćanskog puta u Subotici. Nikada se nije bojala, ali sada, posle četvrte provale u zadnje dve godine, penzionerske dane provodi u strahu, i za svoj život i za imovinu.

Foto: Ilustracija

Poslednja u nizu provala desila se u utorak, kada je u povrtaku sa posla, koji je zbog male penzije prinuđena da radi, u svojoj kući zatekla lokvu krvi, razbijeno staklo i sve, ali bukvalno sve, ispretumbano.

- Zbog male penzije spremam po kućama i sigurna sam da je video kada sam odlazila. Kada sam se vratila, najpre sam na ulazu zatekla parče kifle, kojom je najverovatnije namamljen pas i tragove krvi po zidu. A na samom ulazu u kuću haos, slomljeno staklo od ulaznih vrata i lokva krvi - priča nam Jelisaveta, još uvek pod utiskom.

 

- Nisam smela da uđem unutra jer sam se bojala da je unutra neko povređen ili mrtav. Odmah sam pozvala policiju, videli smo da nema nikoga, ali da je bukvalno sve ispremetano. Na ulazu smo našli ciglu kojom je staklo razbijeno, kao i opušak cigarene sa tragovima krvi.

U prvi mah nije ni znala šta joj je ukradeno, jer je sve iz ormara, polica, kuhinjskih elemenata, pa i šivaće mašine, bilo izbačeno. A po svemu tome tragovi krvi. Iako već tri dana pere i dezinfikuje sve po kući, tragovi krvi se mogu videti po ormaru, stvarima, tepihu...

RANIJI POKUŠAJI

U prethodna tri pokušaja, provalnik ili više njih, nije ulazio u kući, već gledao po dvorištu šta može da odnese.

-Ukaradeno nam je biciklo, koje je sin, posle nekoliko dana, slučajno našao na autobuskj stanici. Odmah je pozvao policiju, došao kući po ključ i knjižicu i kad se utvrdilo da je naše, vratio ga kući - seća se Jelisaveta.

- Moj novčanik je bio sav od krvi, ali iz njega ništa nije odneto jer sam sve ponela sa sobom. Posle sam da nedostaju sinovljevi telefoni, privatni i službeni, koji su ostali u kući kada je on zbog visokog šećera otišao u bolnicu - dalje će Jelisaveta. - Ko god da je bio, bio je i gladan izgleda jer je ceo frižider bio prazan. Odneto je sve, čak i hrana za pse, samo je parče slanine ostalo. Zbog toga, kao i blizine Prihvatnog centra, mislim da je u pitanju migrant. Kada je ovo sve počelo, migranti su znali da dođu na kapiju i traže da jedu, uvek smo pomagali koliko smo mogli, ali u protekle dve godine je drugačije i sve češće čujemo da provaljuju u kuće

 

Zbog toga se u svom porodičnom domu, u kome je pre više od sedam decenija i rođena, Jelisaveta više ne oseća sigurno. A nastalu štetu mora sama da sanira, jer za nju, niko nije odgovoran.

- Zima je na pragu i od svoje male penzije treba da kupim to veliko staklo, prozorsko na drugom delu kuće i vrata koja su ranije probili - pita se žena. - Zaista ne znam od čega i kako ću tu štetu sanirati. A uz sve to u sopstvenoj kući se više ne osećam sigurno, stalno nešto osluškujem, gledam da li ima nekoga, zaključavam auto u dvorištu... Sve to džabe kada je u blizini pruge je ogromno žbunje i korov, tu se može lepo sakriti i bez problema ući u dvorište.

U subotičkoj policiji su nam potvrdili da je prijavljena provala, urađen je uviđaj i radi se na pronalaženju počinioca.

- Istraga je još u toku i zbog toga ne možemo da dajemo više informacija o ovom slučaju - kratko su nam rekli u policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading