Nova jeziva saznanja o ubici iz Novog Sada: Spremao se za suđenje kao da ide na veselje! Zatvorenici nisu mogli da veruju da se nimalo ne kaje!

Autor: Republika

Hronika

27.02.2020

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantna saznanja o trostrukom ubici iz Novog Sada ne prestaju da isplivavaju! Naime, kako prenose mediji, Goran Janković, kome se sudilo zbog ubistva supruge i njenih roditelja, pre samoubistva bio je neobično nasmejan i raspoložen, a za suđenje se spremao kao da "ide na veselje"!

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV
Goran Janković

Novosađanin Goran Janković (38), obesio se u utorak u ćeliji Okružnog zatvora u Novom Sadu posle jedne posete koju je imao. On je bio u zatvoru od maja prošle godine, pošto je brutalno macolom ubio suprugu i njene roditelje.

Izvor kaže da je Jankoviću u utorak u poseti bio neko od članova porodice i da ništa nije ukazivalo na to da će se on ubrzo posle tog susreta ubiti.

- On je tog dana bio izuzetno raspoložen. Mada, maltene je svakog dana bio takav - veseo i nasmejan. Prekjuče mu je bila poseta, neko od najbližih. Kad je došlo vreme za šetnju pritvorenika, on nije želeo da ide, ali ni to nije čudno, jer je i inače retko šetao, jednostavno nije voleo da šeta - kaže izvor.

- Njegov cimer je otišao u šetnju, a Janković je iskoristio to što je ostao sam, vezao je čaršav za šipku koja drži televizor i visine je dva metra. Kad se cimer vratio u ćeliju, zatekao ga je obešenog i odmah je pozvao stražare. Hitna pomoć je brzo stigla, pokušana je reanimacija, ali bezuspešno.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Suđenje tek počelo: Odbio sporazum

Kako prenose mediji, na pripremnom ročištu 3. februara Janković se kratko izjasnio da priznaje krivicu za trostruko ubistvo. Tada mu je bilo ponuđeno da s tužilaštvom sklopi sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog bi bio osuđen na zatvorsku kaznu od 39 godina, ali on i njegovi branioci su to odbili.

Foto: Printscreen/facebook.com/e-stock/D. MILOVANOV

- Svi pritvorenici koji su s njim imali kontakt zatečeni su ovim njegovim potezom. Nikad nije bio tužan niti je ikad rekao da se kaje što je ubio ženu i njene roditelje. Nije čak ni decu pominjao. Skoro je išao u sud, njegovi roditelji su mu doneli odeću. Oblačio se i spremao kao da ide na neko slavlje - priča izvor i ističe da je njemu verovatno u trenutku "nešto kvrcnulo u glavi".

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da se uvek u ovakvim situacijama radi vanredan inspekcijski nadzor, što će i sada biti slučaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading