Uhapšen NAJVEĆI diler heroina u Srbiji: Tocilo uvozio samo čist prah iz Turske, a kupci su mu isključivo ONI

Autor:

Hronika

14.11.2019

15:39 >> 15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikoj akciji zaplene heroina i kokaina uhapšeni su vođa kriminalne grupe Mladen Novaković zvani Tocilo, jedan od najvećih dilera heroina u Srbiji, kao i članovi grupe Saša Nikolić i Velibor Cvetkov.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Policija uhapsila opasnog dilera i tako sprečila rasturanje droge po Srbiji

Tocilo godinama nabavlja heroin u Turskoj, tako što kupuje veće količine heroina (desetine kilograma), a onda tu robu prebacuje u Srbiju, skladišti je ovde i prodaje drugim kriminalnim grupama u Srbiji.

Kako saznajemo snabdeva pola Srbije heroinom, jer radi na veliko.

Naime, kada prebaci heroin u Srbiju on ne prodaje sve odmah nego dobar deo i skladišti i skriva, pa u skladu sa potražnjom prodaje drugim grupama.

Ko je Mladen Novaković Tocilo

Mladen Novaković zvani Tocilo iz Amerića kod Mladenovca uhapšen je u akciji policije zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je duže vreme u Šumadiji prodavala drogu. još 2012. godine. Međutim, njege policija poznaje od ranije:

  • U novembru 2008. uhapšen JE zbog zelenašenja, nakon što je jedna njegova žrtva pokušala da se ubije jer više nije mogla da mu daje novac koji je on zahtevao.

Osuđen je na četiri i po godine zatvora , ali je pušten na slobodu do pravosnažnosti presude.

Foto: MUP Srbije
  • U oktobru 2010. godine ponovo je uhapšen, a policija ga je teretila da je organizator osmočlane bande koja je pljačkala benzinske pumpe, menjačnice, zlatare ali i transport novca "FTO sistema".

I tada se verovalo da Novaković radi i sa drogom, ali nije bilo dokaza koji bi potvrdili te sumnje. Sud ga je pustio iz pritvora, iako je čekao pravosudnu presudu za zelenašenje, da bi na slobodi razgranao narko mrežu u šumadijskim gradovima.

 

U ovom konkretnom slučaju heroin je bio spakovan u specijalnim burićima koji su bili zakopani i sakriveni u okolini Mladenovca.

- Uvozi je isključivo heroin najveće čistoće i najboljeg kvaliteta koji se može naći na tržištu. To radi jer od jednog kilograma tog turskog heroina on ovde može da napravi četiri ili pet kilograma, jer je toliko kvalitetan. Dakle, kada pomeša sa drugim dodacima i prekursorima, mogao je da napravi oko 350 kilograma za prodaju. Prodaje samo na veće, odnosno krimi grupama i ništa ispod jednog kilograma - kaže izvor iz istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading