Iz kase nestalo 3 miliona: Krivične prijave protiv članova Državnog veća koji su štitili tužiteljku iz Paraćina!

Autor: informer.rs

Hronika

28.12.2018

18:09 >> 18:07

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost Višem javnom tužilaštvu u Beogradu-Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije podneo je krivičnu prijavu protiv članova Državnog veća tužilaca Gorana Ilića, Radovana Lazića, Sandre Кulezić, Svetlane Nenadić i Stanislava Dukića, zbog postojanja osnovane sumnje da su na nezakonit način štitili Marinu Makariev, osnovnog javnog tužioca u Paraćinu u postupku gde je je utvrđena njena odgovornost zbog nestanka 3 miliona dinara iz kase tužilaštva.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Podneta je i krivična prijava protiv same Marine Makariev zbog toga što nije kontrolisala rad računovodstva nad kojim je nadležna.

Članovi Državnog veća tužilaca Goran Ilić, Radovan Lazić, Sandra Кulezić, Svetlana Nenadić i Stanislav Dukić jesu članovi i Udruženja tužilaca Srbije, gde je punopravni član i Marina Makariev, tužilac iz Paraćina i oni se nisu izuzeli iz odlučivanja po njenoj žalbi na odluku disciplinskog tužioca da bude kažnjena zbog toga što je u periodu od 2016-2017 iz njenog tužilaštva nestalo 3 miliona dinara.

Nasuprot obaveznom izuzeću, članovi Državnog veća tužilaca su kolegijalno zaštitili koleginicu i preinačili disciplinsku meru u blažu, čime su joj pomogli da izbegne ozbiljne sankcije zbog moguće pronevere 3 miliona dinara državnog novca.

Privatna arhiva
Marina Makariev

Takođe, svesno su propustili svoju koleginicu iz Udruženja tužilaca Srbije Marinu Makariev da prijave zbog sumnji da je izvršila krivična dela zloupotrebu službenog položaja, trgovinu uticajem i proneveru.

Ovakvim postupanjem prijavljenih članova Državnog veća tužilaca poslata je jasna poruka da možete biti korumpirani tužilac, ali da će te biti i zaštićeni ako ste njihov član Udruženja tužilaca Srbije, sa čime se mi nećemo tek tako lako pomiriti.

I tužioci, kao i svi ostali građani Srbije, moraju poštovati zakon i biti najoštrije sankcionisani zbog njegovog kršenja.

Komentari (1)

Loading