Iz kase nestalo 3 miliona: Krivične prijave protiv članova Državnog veća koji su štitili tužiteljku iz Paraćina!

Autor: informer.rs

Hronika

28.12.2018

17:09 >> 17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost Višem javnom tužilaštvu u Beogradu-Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije podneo je krivičnu prijavu protiv članova Državnog veća tužilaca Gorana Ilića, Radovana Lazića, Sandre Кulezić, Svetlane Nenadić i Stanislava Dukića, zbog postojanja osnovane sumnje da su na nezakonit način štitili Marinu Makariev, osnovnog javnog tužioca u Paraćinu u postupku gde je je utvrđena njena odgovornost zbog nestanka 3 miliona dinara iz kase tužilaštva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Podneta je i krivična prijava protiv same Marine Makariev zbog toga što nije kontrolisala rad računovodstva nad kojim je nadležna.

Članovi Državnog veća tužilaca Goran Ilić, Radovan Lazić, Sandra Кulezić, Svetlana Nenadić i Stanislav Dukić jesu članovi i Udruženja tužilaca Srbije, gde je punopravni član i Marina Makariev, tužilac iz Paraćina i oni se nisu izuzeli iz odlučivanja po njenoj žalbi na odluku disciplinskog tužioca da bude kažnjena zbog toga što je u periodu od 2016-2017 iz njenog tužilaštva nestalo 3 miliona dinara.

Nasuprot obaveznom izuzeću, članovi Državnog veća tužilaca su kolegijalno zaštitili koleginicu i preinačili disciplinsku meru u blažu, čime su joj pomogli da izbegne ozbiljne sankcije zbog moguće pronevere 3 miliona dinara državnog novca.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Marina Makariev

Takođe, svesno su propustili svoju koleginicu iz Udruženja tužilaca Srbije Marinu Makariev da prijave zbog sumnji da je izvršila krivična dela zloupotrebu službenog položaja, trgovinu uticajem i proneveru.

Ovakvim postupanjem prijavljenih članova Državnog veća tužilaca poslata je jasna poruka da možete biti korumpirani tužilac, ali da će te biti i zaštićeni ako ste njihov član Udruženja tužilaca Srbije, sa čime se mi nećemo tek tako lako pomiriti.

I tužioci, kao i svi ostali građani Srbije, moraju poštovati zakon i biti najoštrije sankcionisani zbog njegovog kršenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading