TAURUNUM BOYS vs PLAVA UNIJA: Veliki prestonički derbi posmatran kroz prizmu navijača! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Vladimir Vorih - 16.05.2023 | 09:38


U srpskoj prestonici ovakav fudbalski spektakl dugo nije viđen...

Foto: Instsgram.com/ultrasgrupesrbijaa
TAURUNUM BOYS vs PLAVA UNIJA: Veliki prestonički derbi posmatran kroz prizmu navijača! (FOTO GALERIJA)

Nije bio u pitanju Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, ali je susret u Gornjoj Varoši podsetio na nekadašnje lepe fudbalske priče.

 

Jeste u pitanju treći stepen srpskog fudbalskog takmičenja, jeste bila i direktna borba za šampionski pehar i plasman u viši rang takmičenja, ali retko ko je mogao i da pomisli da će se na zemunskom Gradskom stadionu videti sve ono što je viđeno, a što u najmanju ruku vraća veru u nacionalni klupski fudbal i pokazuje da najvažniju sporednu stvar u zemlji Srbiji, ne personifikuju samo crveno i crno-beli, uz svo poštovanje onoga što oni predstavljaju.

Subota 13. maj svakako će ući u anale beogradskog fudbala. Nekadašnji članovi elitnog ranga takmičenja i iz doba nekadašnje SFR Jugoslavije, podsetili su na svoje najbolje dane. U rezultatskom smislu OFK Beograd je ostvario veliki trijumf minimalnim rezultatom 1:0 (strelac: Andrija Kaluđerović u 29. minutu) čime je ekipa sa Omladinskog stadiona stekla veliku prednost u borbi za plasman u Prvu ligu Srbije,a li ono što se posebno mora istaći jesu navijači obe ekipe koji su napravili sjajnu atmosferu i koji su svih 90 minuta bodrili svoje ljubimce.

Kako je klub iz Gornje Varoši zvanično saopštio, Kompletan kontigent karata koji je pušten u prodaju, rasprodat je, ali se može slobodno reći da se na tribinama gornjovaroškog fudbalskog objekta našlo između 5.500 i 6.000 ljubitelja fudbala.

"Taurunum boys" i "Plava unija" dali su sve od sebe kako bi pomogle svojim ljubimcima da ostvare željeno, a kako je sve navedeno izgledalo, možete videti u narednim fotografijama.

POGLEDAJ GALERIJU

 

Kada je reč o nastavku takmičenja, do kraja ovosezonske Srpske lige Beograd, ostala su da se odigraju još tri prvenstvena kola. Trenutni lider, ekipa OFK Beograda u narednom susretu dočekuje surčinsko Jedinstvo, a zatim im slede mečevi protiv novobeogradskog Studentskog grada i BSK Borče.

Sa druge strane ekipa Zemuna već u petak 19. maja gostuje BASK TEK-u na Carevoj ćupriji, a zatim dočekuju Sinđelić, da bi u poslednjoj prvenstvenoj rundi gostovali u Lazarevcu, ekipi Borca.

 

 

BONUS VIDEO: