SEZONA RASIPANJA BODOVA JE NASTAVLJENA: Remi na Banjici kojim niko nije zadovoljan!


IZVOR: Vladimir Vorih - 22.03.2023 | 18:45


Zrno po zrno, pogača, ali je veliko pitanje da li bod po bod, može doneti opstanak.

Foto: FK Rad
SEZONA RASIPANJA BODOVA JE NASTAVLJENA: Remi na Banjici kojim niko nije zadovoljan!

Jedan od duela koji je smatran možda i presudnim kada je u pitanju borba za opstanak u okviru drugog stepena srpskog klupskog fudbala, odigran je danas na banjičkom stadionu "Kralj Petar I" gde su se sastale ekipe Rada i Loznice.

 

Obe ekipe su se pred navedeni susret nalazile u nezavidnoj poziciji i bodovi su im bili neophodni kako bi zadržali bilo kakvu šansu u očuvanju prvoligaškog statusa. Na kraju, podelom bodova niko od današnjih rivala ne može biti zadovoljan ostvarenim.

Oko 300 gledalaca prisustvovalo je ovom susretu za koji su svi u banjičkoj ekipi smatrali da može biti prekretnica aktulene sezone.

Međutim, "zeleni" su već u 11. minutu susreta šokirali sve prisutne. Mrežu Filipa Novića zatresao je Nemanja Ivanović, najavivši novi neuspeh "građevinara".

Ipak, domaćin u nastavku susreta uspeva preko Stefana Mihajlovića u 55. minutu sa "bele tačke" stigne do gola i remija koji je za banjičku ekipu ravan poraza. POGLEDAJ GALERIJU

 

- Prva liga Srbije, 25. kolo:

Rad (Beograd) - Loznica (Loznica) 1:1 (0:1)

Stadion: "Kralj Petar I"

Gledalaca: 300

Sudija: Milan Ilić

Strelci: S. Mihajlović u 55. minutu iz jdanaesterca za Rad; N. Ivanović u 11. minutu za Loznicu

Žuti kartoni: M. Vidović, F. Markišić (Rad); M. Marinković (Loznica)

Rad: Nović, Arsić (Da Kruz), Gašić (Mladenović), V. Jovanović (Ratković), Đ. Jovanović, Markišić, Mihajlović (Bacanović), Mitrović, Rakić, Vidović, Živojinović.

Loznica: Vukašinović, Abubakar, Dabić, Damnjanović (Popović), Ivanović (Stojanović), Jakovljević (Radmanovac), Jevremović (Santrač), Marinković, Martinkevič, Petrović, Vićentijević.

Ekipa Rada stigla je do desetog ovosezonskog remija, a niz bez pobede sada iznosi 11 utakmica. "Građevinari" na svom kontu imaju svega 19 bodova, devet bodova manje u odnosu na ekipu koja se prva nalazi "iznad crte" i čini se da se opstanak već sada može smatrati nemogućom misijom.

Sa druge strane, Lozničani se nalaze u nešto povoljnijem položaju. Sakupili su 23 boda, ali da bi obezbedili opstanak, neophodne su im pobede koje klub nije ostvario još od meseca novembra prethodne godine.

 

 

 

BONUS VIDEO: