VODITELJKA DOBILA OTKAZ ZBOG PODRŠKE IZRAELU: Skandal izbio posle scena koje su se emitovale UŽIVO U PROGRAMU! (FOTO)

Autor:

Zabava

26.12.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata voditeljka dobila otkaz zbog podrške Izraelu uživo u programu!

VODITELJKA DOBILA OTKAZ ZBOG PODRŠKE IZRAELU: Skandal izbio posle scena koje su se emitovale UŽIVO U PROGRAMU! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Jedna od najpoznatijih TV voditeljki u Turskoj, Meltem Gunaj, dobila je otkaz zbog pojavljivanja šolje kafe na svom stolu tokom emitovanja vesti. Ovo je izazvalo burne reakcije u zemlji u kojoj se ova američka kompanija, čiji je brend voditeljka istakla, smatra pristrasnom prema Izraelu, što je posebno osetljivo pitanje u većinski muslimanskoj zemlji.

Republika

Foto: TGRT Haber

Meltem Gunaj

Meltem, iskusna novinarka od 45 godina, zajedno sa direktorom programa, odmah je dobila otkaz nakon nedeljnog prenosa na kanalu TGRT Haber. Istanbulski medijski koncern je istakao da "razume osetljivost turskog naroda u vezi sa Gazom i brani ih do kraja". Kompanija je jasno osudila postupak voditeljke i direktora, ističući da je odluka o otkazu doneta iz opravdanih razloga jer su njihove akcije bile suprotne tom principu.

Republika

Foto: TGRT Haber

Voditeljka Meltem Gunaj dobila je otkaz zbog ovog kadra

U poslednjih nekoliko nedelja, ljubitelji kafe širom Turske su pokrenuli bojkot ovog brenda zbog navodne pristrasnosti kompanije prema Izraelu. Ovo se dešava u kontekstu promene turske spoljne politike pod predsednikom Redžepa Tajipa Erdogana, koji je javno kritikovao izraelsku vladu nakon vojne kampanje protiv Hamasa na Gazi.

Američka kompanija se, pored kontroverze u Turskoj, suočava sa pritiskom i u Sjedinjenim Američkim Državama, gde su sindikalizovani radnici na društvenim mrežama osudili Izrael. CEO kompanije je u otvorenom pismu istakao da su mnoge prodavnice bile izložene vandalizmu, a protesti su bili pod uticajem pogrešnog predstavljanja na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading