SUZE SAME TEKU: Objavljen snimak Glogovca sa audicije za film o Tijani Jurić! (VIDEO)

Autor:

Zabava

18.03.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velikog glumca je smrt sprečila da zaigra u filmu "48 sati i 1 minut".

SUZE SAME TEKU: Objavljen snimak Glogovca sa audicije za film o Tijani Jurić! (VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Iako je žarko želeo da bude deo potresnog filma "48 sati i 1 minut", koji je posvećen otetoj i mučki ubijenoj Tijani Jurić, legendarni Nebojša Glogovac to, nažalost, nije uspeo. Smrt ga je sprečila da ostvari svoju veliku želju i postane deo ovog društveno angažovanog projekta.

Beogradska premijera najavljivanog i dugoočekivanog filma srpsko-američke koprodukcije rediteljke Sonje Alekse održaće se 21. marta u MTS dvorani, a odmah nakon toga ovo ostvarenje dobija svoj bioskopski život širom Srbije, i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima. 

Republika

Foto: instagram.com/48satii1minut

 

U njemu glavnu ulogu oca kidnapovane devojčice trebalo je da odigra čuveni Nebojša Glogovac, kome je to bila velika želja. Međutim, slavni glumac se razboleo i umesto na setu završio u bolničkoj postelji gde je umro 9. februara 2018. godine od raka pluća.

Autorka, scenaristkinja, rediteljka i glumica u ovom filmu Sanja Rajačić, poznatija pod umetničkim imenom Sonja Aleksa, istakla je da Glogovac došao na audiciju za ulogu u filmu i već u prvim sekundama izazvao lavinu emocija.

Čovek je došao na audiciju jer je želeo da bude deo tog filma. Kad je ušao unutra, posle 10 sekundi je izašao na scenu i krenuo da glumi. Svi smo počeli da plačemo, verujte mi. Čak je i producent zaplakao, kojeg u životu nisam videla da plače. Međutim, desilo se šta se desilo, i Marko Živić ga je zamenio - rekla je ona svojevemeno za medije.

Sada je isplivao i snimak sa audicije, gde vidimo Glogovca u glumačkom zanosu.

- Hvala Vam! Hvala što ste ovako oživeli naše delo na samoj audiciji. Nije nam se ostvarila želja da glumimo zajedno u kadru, ali ste i dalje deo ovog projekta, ove borbe za sigurnost naše dece - piše u objavi na instragam stranici 48 sati i 1 minut.

Ovaj film je inspirisan slučajem 15-godišnje Tijane Jurić, koja je oteta, mučena i zverski ubijena. Film čiji je scenario poveren istaknutim glumcima naše scene posvećen je devojčici Tijani Jurić, čije je tragično stradanje pre tačno deset godina ostavilo duboki ožiljak u našem narodu i javnosti. Kako se navodi u saopštenju, "48 sati i 1 minut" ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo kako bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci.

Republika

Foto: Foto Zeder produkcija

 

Glavnu ulogu Lene u ovom filmu tumači Klara Hrvanović, devojčica koja je oduševila publiku u filmu "Leto kada sam naučila da letim". Ipak, priče je predstavljena iz ugla majke i prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

U filmu igraju Radivoje Raša Bukvić, pokojni Marko Živić, Nataša Ninković, Marina Ćosić i drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading