PROKLETSTVO FILMA O TIJANI JURIĆ: Kobna uloga ODVELA U SMRT dvojicu legendarnih glumaca!

Autor:

Zabava

01.03.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo Tijane Jurić potreslo je javnost u Srbiji, a ovaj stravični događaj poslužio je kao inspiracija za filmsku priču.

PROKLETSTVO FILMA O TIJANI JURIĆ: Kobna uloga ODVELA U SMRT dvojicu legendarnih glumaca!

Foto: Foto Zeder produkcija

Film "48 sati i 1 minut"

Ostvarenje "48 sati i 1 minut" progovara o zločinu koji je potresao Srbiju 2014. godine, kada je 15-godišnja devojčica Tijana Jurić oteta i ubijena u noći između 25. i 26. jula u blizini Bajmoka.

Ovaj događaj se nažalost završio tragično, a film u sebi nosi prokletstvo. Naime, glavnu ulogu oca kidnapovane devojčice trebalo je da odigra Nebojša Glogovac, koga je smrt sprečila da ostvari tu svoju veliku želju. U njegovu ulogu uskočio je Marko Živić i to je ujedno i njegova poslednja uloga! Sa velikom tugom ekipa se svojevremeno oprostila i od Nebojše Glogovca, koji nas je napustio 9. februara 2018.

Republika

Foto: instagram.com/48satii1minut

 

Kako je svojevremeno otkrila rediteljka i scenaristkinja Sonja Aleksa, ovu ulogu pisala je za Glogovca.

Da, to mi je najžalije. Iskreno, to mi je bio san snova. Nisam ni mislila ni da će ga zovu na audiciju, ni da će se pojaviti. Glogovac je Glogovac. Međutim, čovek je pristao i potpisali smo ugovor. Ja sam imala ulogu za njega. U stvari, ja sam svom kasting direktoru za svaku ulogu rekla: "E, ovo je primer glumca kojeg želim za tu ulogu" - rekla je rediteljka.

Glogovac se pojavio na audiciji i posle probe svi su počeli da plaču. Međutim, ubrzo je završio u bolničkoj postelji, pa ga je u toj ulozi zamenio Marko Živić. Nažalost, ni Marko nije doživeo premijeru filma u kojem je dočarao svu bol koju oseća otac otetog deteta. Vest da je preminuo Marko Živić 14. oktobra 2021. godine zavila je u crno kulturnu scenu Srbije, a ekipa filma "48 sati i 1 minut" tada se oprostila od Živića emotivnom porukom.

- Osmeh, to je ono po čemu ćemo te najviše pamtiti! Osmeh, duša i energija. Hvala što si svim srcem pristupio našem projektu i doprineo da se ljudsko nezadovoljstvo povodom nestanka dece daleko čuje. Znamo da nas zajedno sa Glogijem podržavaš odozgo - napisano je tada na instagram stranici "48 sati i 1 minut".

 

 

Rediteljka i scenaristkinja Sonja Aleksa godinama je stvarala ovaj film, koji će premijeru doživeti 21. marta u beogradskoj MTS dvorani, a potom i u drugim gradovima Srbije.

- Veoma smo bili inspirisani da kroz ovaj film otkrijemo srce i dušu ove otporne i nesalomive zemlje, da prikažemo snagu njenog naroda. Protagonistkinja Aleksandra je bačena u opasan svet, gde njeni najbliži umesto da joj pruže podršku, oni sumnjaju u njen zdrav razum. Međutim, Aleks zbog nade, te srpske otpornosti i uspomene na dečiji smeh, ni jednog momenta ne odustaje u potrazi za Lenom, koja je njen suncokret u polju uništenja - rekla je Sonja Aleksa.

U filmu igraju Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić, Klara Hrvanović i drugi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading