SVE VEĆI BROJ DECE KONZUMIRA ALKOHOL, a evo šta kažu POZNATI: I dalje pamte prva PIJANSTVA i iskustva sa WC-ŠOLJOM!

Autor: B. K. / M. G.

Zabava

26.03.2024

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povod za ovu priču bili su šokantni rezultati istraživanja Instituta "Batut"!

SVE VEĆI BROJ DECE KONZUMIRA ALKOHOL, a evo šta kažu POZNATI: I dalje pamte prva PIJANSTVA i iskustva sa WC-ŠOLJOM!

Foto: ATA Images

Sve veći broj dece školskog uzrasta konzumira alkohol, pokazuju rezultati istraživanja Instituta "Batut". Primera radi, čak 10 odsto ispitanih učenica sedmog razreda osnovne škole bar jedanput u životu je bilo pijano. Podaci govore i da oko 50 odsto mladih povremeno pije, da se 20 odsto njih povremeno opija, a da sedam odsto pije redovno.

Jedno od najvećih iznenađenja istraživanja ponašanja u vezi sa zdravljem dece školskog uzrasta, u kojem su učestvovali učenici petog i sedmog razreda osnovne, kao i prvog razreda srednje škole, jeste činjenica da devojčice u sve većoj meri konzumiraju alkohol, kaže dr Biljana Kilibarda iz Batuta.

Republika

Foto: TANJUG / ZORAN ZESTIC/ an

Rezulati koje je objavio Batus su zabrinjavajući

- Naročito su devojčice u petom i sedmom razredu od 2022. znatno povećale konzumiranje alkohola. Veliki je procenat i onih koje su samo probale, ali i onih koje koriste alkohol - navodi Kilibarda.

Ovim povodom pitali smo poznate kada su se prvi put napili. Evo šta kažu...

Republika

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Suzana Mančić je imala grozno prvo iskustvo

Suzana Mančić, voditeljka i glumica:

- Ja sam se prvi put napila na jednoj ekskurziji i to je za mene bilo traumatično iskustvo, tako da više to nisam ponovila. Naučila sam kako da pijem i da ne pijem na prazan stomak. Ja nisam trezvenjak, volim da popijem, ali to treba znati. I ostati na nogama. Grozno je bilo to moje prvo iskustvo. Bolje na vreme shvatiti da ti to ne prija i posle naučiš da uživaš u hrani.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Rada Manojlović pamti prvi mamurluk

Rada Manojlović, pevačica:

- Imala sam strah od aviona, a put na drugi kontinent i nije baš lak. Kao najveća klinka, ali baš klinka, naručim dve flašice vina i na prazan stomak popijem naiskap. Naravno, zaspala sam odmah, ali nakon tri sata, kada sam se probudila, usledio je moj prvi mamurluk i moje prvo pijanstvo na 10.000 metara. Ne sećam se dobro da li je bio let za Ameriku ili Kanadu, ali znam da sam tri sata spavala i tri sata se treznila. Sećam se da sam se zaključala u toaletu aviona i tu odspavala sat i po. Naravno da su digli uzbunu jer nisu mogli da me probude. Sećam se da su mi kolege iz "Zvezda Granda" tada rekle: "Da nas nikad više nisi ovako izblamirala i uplašila."

Republika

Foto: ST/B. Jovanović

Đorđe David je imao samo dva pijanstva

Đorđe David, pevač:

- Alkohol uopšte ne pijem, imao sam samo dva pijanstva. Prvo, imao sam 18 i po godina, WC-šolju sam zagrlio i nisam je puštao jedno dva i po sata. Poučen tim iskustvom, rekao sam nikad više. Posle toga, bio je jedan moj rođendan, gde sam napravio ozbiljnu glupost. A pošto sam ispao tako glup i zelen, počeo sam da pijem za moj rođendan i to u trenutku kada me je moja sadašnja partnerka šmekerski vređala. To je bilo moje drugo pijanstvo, koje se završilo tako što sam legao u krevet i vrtelo mi se sve. I stomak i krevet i plafon. Opet sam se družio s WC-šoljom vrlo intenzivno. Baš smo bili onako intimni i posle toga sam rekao sebi da više za alkoholom u životu potrebe nemam.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Karleuša pamti svoje iskustvo posle Beovizije

Jelena Karleuša, pevačica, govorila je o prvom pijanstvu u jednoj TV emisiji:

- Na Beoviziji sam dobila nula poena od svih članova žirija i tad sam prvi put u životu probala votku. Sećam se da sam se toliko razočarala i potresla da sam otišla iza scene posle glasanja. Bila sam u garderobi, Marina Tucaković i njena drugarica su donele flašu votke da imaju jer su volele malo da cirkaju. Videla sam tu votku, sipala je u neku plastičnu čašu i popila na eks. Posle pet minuta mi je mnogo pozlilo. To je prvi put da sam probala alkohol. Posle je bilo mnogo nepravde u životu, međutim, nikad više nisam probala alkohol.

10% UČENICA SEDMOG RAZREDA MAKAR JEDNOM BILO PIJANO

Školski psiholog Branka Tišma navodi da se uzrasna granica konzumirnaja alkohola sve više spušta, kao i da su devojčice sve vidljivije, a veliki broj njih radi vidljivosti prihvata socijalno neprihvatljiva ponašanja.

- Deca tog uzrasta pokušavaju da budu kao odrasli, igraju različite igre izazova. Alkohol se koristi u svim situacijama, od rođendana u vrtićima koji se proslavlja s dečjim šampanjcem do njegove konzumacije u obeležavanju svih važnih trenutaka - ističe Tišma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading