PORODICA I PRIJATELJI ZAVIJENI TUGOM: Poslednje ZBOGOM Novici Negovanoviću, na komemorativnom skupu se prolile GORKE SUZE! (FOTO)

Autor:

Zabava

11.08.2021

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom smrti umetnika Novice Negovanovića danas je održan komemorativni skup, a prijatelji i porodica nije mogla da se pomiri sa istinom da velikog kompozitora više nema.

Republika

Foto: Youtube/RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal

Održan komemorativni skup

 

Danas se povodom smrti poznatog kompozitora narodne muzike, estradnog umetnika i tekstopisca Novice Negovanović, koji je svoj život skončao u ponedeljak u svojoj 26. godini života, održan je komemorativni skup. Skup se održao u sali Graske uprave u Kraljevu, gde su se okupili mnogobrjni članovi porodice i prijatelji kako bi odali poslednji počast ovom vanvremenskom umetniku. 

Kraljevčani su se oprostili od Novice upisujući se u knjigu žalosti, a potom je poslednje zgodom legendarnom kompozitoru održao gradonačelnik dr Predrag Terzić, predsednik Upravnog odbora Zavičajnog društva ,,Kraljevo" u Beogradu Milan Novaković, Miša Mijatović i akademski profesor Vojislav Spasić. 

Republika

Foto: Youtube/RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal

Održan komemorativni skup

 

- Odajemo počast velikom čoveku koji je još za svog života postao legenda. Od rodnih Adrana, preko Kraljeva, Beograda i Čikaga, pre 18 godina vratio se u rodno selo i tako zatvorio krug umetnosti. Kada je pevao o Moravi, njegovoj i našoj, kada je pevao o Ibru ili Gruži, pevao je o svakoj srpskoj reci, o Srbiji, ostavljajući neizbrisiv trag – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Terzić.

Bio je dobar čovak, posvećen zavičaju. Spajao je Kraljevčane koji žive u i van grada na Ibru. Imao je veliku želju da organizuje festival kraljevačkih harmonika i mi ćemo do kraja godine to organizovati u njegovu čast - dodao je on, a prenosi Kurir

Republika

Foto: youtube.com/RTS Zabava - Zvanični kanal

Održan komemorativni skup

 

Osim članova porodice, rodbine, brojnih prijatelja i sugrađana komemorativnom skupu prisustvovali su i Negovanovićeve kolege – Miša Mijatović, Aleksandar Sofronijević, Rade Jorović, Radiša Urošević i drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading