RHMZ IZDAO UPOZORENJE NA SNEG I KIŠU! Ovi delovi Srbije su PRVI na udaru!

Autor:

Vesti

15.12.2023

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U višim predelima se ukupno očekuje od 10 do 30 cm, a u nižim oko 5 cm snega, lokalno i više.

RHMZ IZDAO UPOZORENJE NA SNEG I KIŠU! Ovi delovi Srbije su PRVI na udaru!

Foto: RINA

Na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije u brdsko-planinskim predelima povremeno sneg, u nižim predelima slaba kiša koja će tokom noći sa padom temperature ponegde preći u sneg pa se očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača, stoji u najavi RHMZ od 18:15 sati.

Kako je RHMZ već upozorio, danas (15.12.) u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije padaće sneg, koji se krajem dana i tokom noći, kao i sutra ujutro i pre podne sa padom temperature očekuje ponegde i u nižim predelima.

U višim predelima se ukupno očekuje od 10 do 30 cm, a u nižim oko 5 cm snega, lokalno i više, prenose Novosti.

Takođe, vodostaji na Dunavu kod Bezdana 17. decembra, kod Novog Sada i Slankamena 18. decembra, kod Pančeva 20. decembra, na Tisi kod Titela 17. decembra, a na Savi kod Šapca 19. decembra će dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava.

Vreme narednih dana

U Srbiji za vikend se očekuje suvo i hladno, ujutro uz mraz. Najhladnije biće u subotu, maksimalna temperatura od 1 do 7°C, a u nedelju malo toplije.

U subotu će duvati jak severozapadni vetar. Od ponedeljka toplije, maksimalna temperatura i iznad 10°C.

U Beogradu narednih dana suvo i hladnije. Maksimalna temperatura za viend do 5°C. U subotu će duvati jak severozapadni vetar. Od ponedeljka toplije.

U naredna 24 časa na Južnoj Moravi sa pritokama vodostaji će biti u umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading