MIHOLJSKO LETO NE POSUSTAJE! Meteorolog otkriva do kada će nas pratiti toplo vreme - jedna stvar će vas sigurno iznenaditi

Autor:

Vesti

24.10.2023

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vremenska prognoza za utorak, 24. oktobar, ali evo kakvo nas vreme očekuje i u narednom mesecu.

MIHOLJSKO LETO NE POSUSTAJE! Meteorolog otkriva do kada će nas pratiti toplo vreme - jedna stvar će vas sigurno iznenaditi

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Prema meteorologu Slobodanu Sovilju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), do kraja oktobra se očekuje toplo vreme sa temperaturama znatno iznad proseka za to doba godine.

Povremeno će biti naoblačenja sa kišom, posebno od srede do petka.

Prema prognozi, poslednja dva dana oktobra donose dosta sunčanih intervala.

Sutra se očekuje najtopliji dan do kraja oktobra, sa maksimalnim dnevnim temperaturama od 24 do čak 29 stepeni Celzijusa, pri čemu će najtoplije biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će u ostalim delovima temperature biti od 20 do 25 stepeni Celzijusa.

- Do kraja ovog meseca zadržava se toplo vreme znatno iznad proseka za ovo doba godine, ali uz povremena naoblačenja sa kišom i to od srede do petka. Na samom kraju meseca odnosno 29. i 30. biće dosta sunčanih intervala. Sutra će biti najtopliji dan do kraja oktobra sa maksimalnim dnevnim temperaturama od 24 do čak 29 stepeni stepeni. Najtoplije će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji, a u ostalim delovima će biti do 20 do 25 stepeni Celzijusovih - navodi Sovilj za Kurir i dodaje:

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

- Što se tiče novembra temperature će biti iznad proseka, a očekivano odstupanje je plus dva stepena u odnosu na prethodnih 30 godina. Srednja novembarska temperatura će biti od 11 do 14 stepeni. U nižim predelima moguća je pojava nekoliko mraznih dana sa temperaturama malo ispod nula stepena.

Što se tiče padavina, tokom novembra se očekuju povremene i ravnomerne padavine u nižim predelima, sa količinom kiše od 40 do 70 mm, dok na planinama može pasti do 90 mm kiše.

Za razliku od septembra i oktobra, padavine će biti ravnomernije raspoređene. Međutim, prema prognozi, nema naznaka za sneg u nižim predelima, niti za ozbiljnije zahlađenje.

- Biće povremenih i ravnomernih padavina od 40 do 70 mm kiše u nižim predelima, dok se na planinama očekuje do 90 mm. Za razliku od septembra i oktobra tokom novembra imamo pojavu će padavine biti ravnomernije raspoređene. Međutim, snega i dalje nema na vidiku kao ni ozbiljnijeg zahlađenja u nižim predelima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading