TOPAO DAN U SRBIJI: Prepodne, sunačano, a onda nas očekuje naoblačenje

Autor:

Vesti

13.09.2023

06:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će danas prepodne biti pretežno sunčano, a po podne malo do umereno oblačno, suvo i dalje veoma toplo za ovo doba godine.

TOPAO DAN U SRBIJI: Prepodne, sunačano, a onda nas očekuje naoblačenje

Foto: Photo by Olga Filonenko on Unsplash

Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 8 do 19 °C, a najviša od 30 do 34 °C. U toku noći na severu Srbije lokalna pojava kratkotrajne kiše. 

U Beogradu će tokom prepodneva biti pretežno sunčano, a po podne malo do umereno oblačno, suvo i dalje veoma toplo za ovo doba godine. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura oko 19 °C, a najviša oko 33 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se očekuje promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz lokalne pojave kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.

Temperatura će biti u padu za 5 do 7 stepeni, ali će dnevne maksimalne vrednosti i dalje biti iznad proseka za drugu dekadu septembra - u većini mesta u intervalu od 26 do 30 °C. 

Toplije će biti u još četvrtak (14. septembra) na jugu Srbije - do 33 °C, dok se sa ponovnim prilivom toplijeg vazduha iz Sredozemlja maksimalne vrednosti malo iznad 30 °C  u ostalim predelima ponovo očekuju početkom naredne sedmice (19. septembra). Krajem perioda, u sredu (20. septembra) očekuje se prolazno naoblačenje i osveženje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading