U ZNAK SEĆANJA NA UBIJENU DECU U "RIBNIKARU" I MLADENOVCU: Zasađeno 21 stablo crvenog hrasta u obliku ogromnog SRCA u parku na Ušću (FOTO)

Autor:

Vesti

08.03.2024

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emotivno obeležavanje u parku Ušće: Zasađeno 21 stablo crvenog hrasta u obliku srca

U ZNAK SEĆANJA NA UBIJENU DECU U "RIBNIKARU" I MLADENOVCU: Zasađeno 21 stablo crvenog hrasta u obliku  ogromnog SRCA u parku na Ušću (FOTO)

Foto: ST-N Pancic


Danas je u parku Ušće, u blizini Brankovog mosta, održano posebno obeležavanje na inicijativu roditelja ubijenih učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" i sestara čuvara Dragana Vlahovića. U saradnji sa JKP "Zelenilo - Beograd", 21 stablo crvenog hrasta je zasađeno u obliku srca kao simboličan gest sećanja na tragično preminule

 

 


Sećanje na izgubljene mlade živote

Zasađena su 21 stabla za ubijene 3. i 4. maja 2023. godine u Beogradu: Ana, Angelina, Katarina, Ema, Mara, Andrija, Sofija, Bojana, Adriana i Dragan, mladi ljudi koji su prerano napustili ovaj svet. Ovo emotivno obeležavanje takođe podseća na Kristinu, Milana, Dalibora, Petra, Marka, Lazara, Aleksandra, Nikolu i Nemanju, koji su takođe izgubili živote u Duboni i Malom Orašju.

Posebno se ističe sećanje na trinaestogodišnjeg Andreja Simića, koji je tragično preminuo nakon napada školskog druga u Niškoj banji, kao i na Dušana Jovanovića, učenika OŠ "Vladislav Ribnikar", koji je brutalno ubijen na ulici u blizini škole 1997. godine.


Simbolika zasađenih stabala

Crveni hrast, sa svojom simbolikom snage i izdržljivosti, odabran je kao drvo koje će trajno odati počast preminulima. Zasađen u obliku srca, ovaj gest nosi snažnu poruku sećanja i ljubavi prema onima koji više nisu među nama.

Ovo emotivno obeležavanje u parku Ušće predstavlja duboko dirljiv način da zajednica iskaže poštovanje prema izgubljenim životima i pruži podršku njihovim porodicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading