NEMA VIŠE BLOKADA! Pijačni prodavci razgovarali sa Vučićem, predsednik će pomoći koliko je u njegovoj moći

Autor:

Vesti

16.04.2022

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pijačni prodavci, nezadovoljni zbog uvođenja elektronske fiskalizacije, razgovarali su danas sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i nakon sastanka preneli novinarima da su "optimističniji nego što su bili" i da neće biti novih blokada grada.

NEMA VIŠE BLOKADA! Pijačni prodavci razgovarali sa Vučićem, predsednik će pomoći koliko je u njegovoj moći

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Udruženja pijačnih prodavaca Srđan Praštalo rekao je da je predsednik Aleksandar Vučić pokazao otvorenost da sasluša njihove pobleme, dodajući da su mu preneli, kako kaže, "nove pojedinosti problema" sa kojima su suočeni.

- Jutros, kada smo ulazili, bili smo umereni optimisti, a sada nakon sastanka možemo da kažemo da je doza optimizma veća - rekao je Praštalo.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da predsednik Vučić sa saradnicima razgovara o informacijama koje je dobio, nakon čega će se ponovo sastati sa prodavcima za oko nedelju dana, i da će Vučić pomoći koliko je u njegovoj moći.

Praštalo je rekao i da novih blokada grada neće biti, jer bi to bilo kranje nepošteno sa njihove strane.

Republika

Foto: www.facebook.com/veletrznica

Pijačni prodavci neće organizovati nove blokade grada


Dodao je da su predsedniku objasnili da bi se, kako oni smatraju "drastičan korak" - elektronska fiskalizacija, negativno odrazila na oko 100.000 ljudi koji se bave ovim poslom u Srbiji.

Prema njegovim rečima, za pomoć se nisu obratili nikome od nadležnih, već je njihova odluka bila da razgovaraju sa predsednikom.

Pijačni prodavci su protestovali u sredu u Beogradu, što je izazvalo kolaps u saobraćaju tokom celog dana.

Oni traže da budu izuzeti od nove elektronske fiskalizacije, koja predviđa da od 1. maja moraju da imaju fiskalne kase i izdaju račune, te da dobiju status pijačnog prodavca i da im se omogući da rade kao paušalci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Dara

16.04.2022 12:40

U svakoj pravnoj državi porez mora da se plaća.

Prodavac

16.04.2022 13:28

Sve je u moci predsednika da resi problem. Samostalci koji vladaju ispod njega nisu sposobni da slusaju i resavaju probleme naroda. Zahvalni smo sto imamo Vucica. Bez Vucica cela zemlja bi nam bila u haosu.